Home > Circuit > Forze Hydrogen Racing werkt samen met Hyundai

Forze Hydrogen Racing werkt samen met Hyundai

Hyundai Motor werkt samen met Forze Hydrogen Racing om waterstoftechnologie voor de autosport te ontwikkelen. Dit jaar wordt de eerste versie van de Forze IX geproduceerd. Het doel is om de snelste brandstofcelauto ter wereld te hebben. Verwacht wordt dat de Forze IX een snelheid van 300 km/u haalt en in minder dan drie seconden van 0 naar 100 km/u gaat. De 1500 kg wegende Forze IX zal worden uitgerust met twee brandstofcelsystemen die een totaal vermogen van 240 kW leveren, een batterij met een maximaal boostvermogen van 600 kW en een vierwielaandrijving. Het Forze Motorsport-team bestaat uit meer dan 60 studenten van de Technische Universiteit Delft in Nederland. Zij werken een jaar lang, voltijds of deeltijds, om ervaring op te doen bij het Forze-team op het gebied van waterstof-brandstoftechnologie. Foto: ©Forze

error: Alert: Content is protected !!