Home > Circuit > Eenzitter > FIA F2: Zhou pakt hoofdrace en leiding in de tussenstand

FIA F2: Zhou pakt hoofdrace en leiding in de tussenstand

De Chinees Guanyu Zhou werd de eerste winnaar van een F2 hoofdrace in 2021, en de UNI Virtuosi rijder deed ook de beste zaak van het weekend: hij gaat naar de volgende manche in Monaco als leider van het kampioenschap.

(foto: ©fiaformula2.com)

Opnieuw was er een vroege safety car, in de eerste ronde al, nadat Shwartzman (Prema) de DAMS van Nissany eruit tikte. Daarna kon de race in alle ernst verder. Lundgaard was diegene die de beste zaak deed in de openingsfase. De Deense ART rijder ging naar de leiding en was een van de eersten om zijn zachte banden te wisselen naar de hardere. Zijn inspanningen werden teniet gedaan door een slecht geplande pitstop, waardoor hij een “safety car infringement” kreeg aangesmeerd.

Een ontketende Oscar Piastri (Prema) kliefde door het veld en zette zich aan de leiding. De Australiër bleef daarna veel langer buiten dan de rest van de kopgroep. Piastri nam daarna zijn pitstop onder gele vlag, een meesterzet want net toen hij de pits verliet kwam er een Virtual Safety Car, gevolgd door een daadwerkelijke safety car. Armstrong (DAMS) kon van die overgang gebruik maken om de leiding in handen te houden voor Piastri en Verschoor. Met de herstart, in ronde 18 van de 32, kregen we dus in feite…een nieuwe race!

Het werd een nagelbijtende finale waarin eerst Verschoor (MP Motorsport) op zijn zachte banden naar de leiding ging, Daarna hergroepeerde de kopgroep zich met Verschoor, Zhou (UNI Virtuosi), Piastri (Prema), Ticktum (Carlin) en Lawson (Hitech). Het werd dan Zhou, die naar de leiding ging naarmate de grip van de banden van Verschoor verdween. Ticktum pakte daarna de derde plaats toen Piastri vasthield aan zijn lijn maar na een tikje rondspinde en uit de race verdween. Na een nieuwe VSC zakte Verschoor verder weg.

De zege was uiteindelijk voor Zhou, die eindigde voor Ticktum terwijl Lawson de derde podiumtrede pakte. In het kampioenschap neemt Guanyu Zhou nu de leiding met 41 punten, voor Lawson (30) en Jehan Daruvala (28).

error: Alert: Content is protected !!