Home > #Hoofdnieuws > F1 Bahrein: Lewis Hamilton wint in Bahrein de openingsrace

F1 Bahrein: Lewis Hamilton wint in Bahrein de openingsrace

Lewis Hamilton (Mercedes) heeft de eerste race van het F1-seizoen gewonnen. Het werd een fantastisch duel met Max Verstappen (Red Bull). De Nederlander kwam heel dicht bij de Mercedes maar hij kon er net niet voorbij raken. Valtteri Bottas (Mercedes) reed naar de derde plek en de snelste tijd. Lando Norris (McLaren) reed een sterke race en werd vierde. Ook de Ferrari van Charles Leclerc was goed op dreef, hij werd vijfde.

Foto: © Verstappen Media

Max Verstappen was ontgoocheld: “Het is ontzettend jammer om op die manier tweede te worden, maar we moeten ook positief zijn. We hebben een goede race gereden en getoond dat we tegen de Mercedes kunnen strijden.”

Lewis Hamilton was uiteraard tevreden met zijn overwinning: “Het was voor mij een van de moeilijkste races sinds lange tijd. Het was heel nipt met Max, ik kon hem maar net afhouden. Ik vind het geweldig dat ik met Max kan strijden dit jaar. Het zal een fantastisch seizoen worden.”

Het spektakel begon al voor de start, Sergio Perez (Red Bull) had tijdens de formatieronde problemen met de wagen. Hij viel even stil en moest uit de pitstraat aan de race beginnen. Perez reed een fantastische inhaalrace en werd vijfde. Nikita Mazepin (Haas) maakte in de tweede bocht van de race al een fout waardoor zijn wagen de muur inging, een kort debuut voor de Rus. Hij kwam er gelukkig met de schrik vanaf. Ook Fernando Alonso (Alpine) had meer gehoopt van zijn eerste race. Hij moest de Alpine aan de kant zetten door remproblemen.

De top 10:
1 Lewis Hamilton (Mercedes)
2 Max Verstappen (Red Bull)
3 Valtteri Bottas(Mercedes)
4 Lando Norris (McLaren)
5 Sergio Perez (Red Bull)
6 Charles Leclerc (Ferrari)
7 Daniel Ricciardo (McLaren)
8 Carlos Sainz (Ferrari)
9 Yuki Tsunoda (AlphaTauri)
10 Lance Stroll (Aston Martin)

error: Alert: Content is protected !!