Home > Circuit > BGDC Zolder: winst voor Didier Rousseau en Nicolas Vandierendonck

BGDC Zolder: winst voor Didier Rousseau en Nicolas Vandierendonck

In Zolder hebben Didier Rousseau en Nicolas Vandierendonck in hun Q1 Trackracing by EMG Motorsport Porsche Cayman de eerste race van het BGDC-seizoen gewonnen. De tweede plaats op het podium was voor de JJ Motorsport BMW M4 GT4 van de Lokerse broers Sari en het trio Mazuin—Mazuin-Mazuin ging met de derde plaats lopen in een VW Golf TCR. De zeges in de klassen waren voor VDS-Paque (MARC Focus, D3), Patze-Patze-Schmitz (BMW Z4, Klasse F), Deger-Debroux-Jeukenne (Clio, D1) en Van Kuyk-Leten (Clio, Klasse A).

Nicolas Vandierendonck is al jaren actief in de nationale en internationale autosport. “Didier is een paar jaar geleden beginnen rijden tijdens trackdays, waar je vrij kan rijden, maar het is geen competitie. Ik had hem ondertussen leren kennen en hij gaf op een bepaald ogenblik aan te willen racen en daar hebben we de laatste maanden naartoe gewerkt. Hij heeft enorm veel progressie gemaakt en neem van me aan dat iemand klaarstomen om echt te gaan racen geen makkelijke opdracht is. Hij bewees dit weekend dat hij klaar is om nog meer te gaan racen. Wat we verder gaan doen samen, weten we nog niet, maar een Belcar-wedstrijd of een race in de 24-uursuithoudingsraces van Creventic behoren tot de mogelijkheden. Didier kan uiteraard nog veel groeien, maar hij heeft potentieel om een goede gentlemen driver te worden. Uiteraard ben ik blij met onze zege en Didier heeft absoluut zijn deel van het werk gedaan. Mijn dank ook aan Q1 Trackracing by EMG Motorsport dat de Porsche Cayman perfect klaarstoomde.”

Het was trouwens een zeer goed georganiseerd eerste weekend, waarmee Circuit Zolder het bewijs levert dat autoracen op circuit perfect kan, ook in tijden van Covid-19. “We hebben heel hard moeten werken, maar we mogen trots zijn op ons werk”, aldus Harry Steegmans de algemeen directeur van het Limburgse circuit.

De 100 Series BGDC gaan verder op 15 en 16 mei in Magny-Cours.

error: Alert: Content is protected !!