Home > #Hoofdnieuws > WRX: Seizoensfinale in Spa

WRX: Seizoensfinale in Spa

De FIA deelde vandaag de aangepaste kalender voor het FIA Wereldkampioenschap rallycross 2021. De reden van de wijzigingen kan u al vermoeden, maar wanneer deze kalender kàn worden afgewerkt is er mooi nieuws voor ons land, want dan krijgen we een seizoensfinale op het circuit van Spa Francorchamps.

En daarmee hebben we meteen één van de opvallendste wijzigingen vermeld. Normaliter zou het seizoen eind mei aanvangen in Spa maar dat was zonder Covid gerekend. Daarbij besloot FIA om de aanvang te verschuiven naar juni en dan begint het seizoen in het Noorse Hell en dat tijdens het weekend van 12 en 13 juni. Vervolgens gaat het begin juli naar het Zweedse Höljes en even later is er de derde manche in Barcelona op het Circuit de Catalunya.
Vervolgen doen we dan begin augustus op de Nurburgring in Duitsland en dan het begin september naar het Franse Lohéac. Als alles loopt zoals verhoopt is het dan halfweg september de beurt aan Riga, Letland, en dan wordt het uitkijken naar het weekend van 9 en 10 oktober, wanneer we de seizoensfinale krijgen in ons land, zoals vermeld op het circuit van Spa Francorchamps.
Andere vaststelling is dat het, ondanks het feit dat het om een wereldkampioenschap gaat, alle wedstrijden op Europese bodem worden verreden en het een compact seizoen wordt met acht manches verdeeld over zeven weekends. In Duitsland gaat het immers om een double-header.

Drie landen krijgen alle categorieën op bezoek. Dat zijn Zweden, Frankrijk en België. Die klassen overlopen we nog eens graag samen met u, vermits er nieuwe namen werden toebedeeld aan alle klassen.

RX1: Het wereldkampioenschap voor de Supercars zoals u ze tot vorig jaar kende.
RX2e: Een nieuwe electrische klasse die de klasse RX2 vervangt, ook gekend als RX Lites.
Euro RX1 : De Europese klasse voor Supercars.
RX3: De klasse die u altijd al kende als “Super1600”.

(bron FIAWorldRallycross)

You may also like
EURO RX: Permanente rijders gekend
Volders dan toch Europees kampioen!
De Keersmaecker en Baelus kennen hun tegenstanders in EuroRX
WK Rallycross: kalender 2018 bekend!
error: Alert: Content is protected !!