Home > VAS > Rittensport > VAS: wordt Titanicrit de opener van seizoen 2021?

VAS: wordt Titanicrit de opener van seizoen 2021?

Een vijftigtal teams zullen morgen in principe van start gaan in de 37ste Titanic Rit. De organisatie werkte hard aan een volledig Covidproof editie en behoudens tegenbericht lijkt het erop dat de Titanicrit op zaterdag 27 maart 2021 wel eens de allereerste wedstrijd van het VAS seizoen 2021 zou kunnen worden.

Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost maar gisteren kregen we dan de volledige toelating van de gemeente“, vertelt Kristof Verhoeven van het organiserende RT Titanic. “We zijn heel tevreden dat we een goede vijftig inschrijvingen kregen in deze omstandigheden. uiteraard wordt het een wat speciale editie met zeer weinig contact. Ook het aantal medewerkers ter plaatse proberen we te beperken en we moeten met een heleboel bijkomende regels rekening houden. We worden dan ook met argusogen gevolgd!

De wedstrijd is de eerste van het regionale autosportseizoen 2021, en ook de eerste in Vlaanderen. In Wallonië was er vorig weekend al wel een race van de VW Fun Cup. Concreet werd het vertrekuur vervroegd (naar 16u) om iedereen voor de avondklok weer thuis te krijgen en alle info wordt online gepasseerd via de Sportivity app op de smartphone. De contacten werden tot een minimum beperkt, alle benodigde documenten dienden op voorhand te worden doorgemaild naar de organisatie. Dit alles staat echter nog steeds onder voorbehoud van gewijzigde Covid-maatregelen en dus houden wij nog even ons hart vast.

error: Alert: Content is protected !!