Home > Circuit > Kart: IAME Series Benelux van start op Mariembourg

Kart: IAME Series Benelux van start op Mariembourg

In het kader van een zeer streng gezondheidsprotocol en met alle vereiste veiligheidsmaatregelen gingen de IAME Series Benelux dit weekend van start op het circuit van de Karting des Fagnes in Mariembourg.  

(foto’s rvPascal Verheuge)

Met een afwisseling van opklaringen en de typische maartse buien, was het weer een van de animatoren van deze eerste afspraak van het seizoen. Vrijdag en zaterdag waren gereserveerd voor de categorieën X30 Senior en X30 Junior, terwijl de vier andere klassen (Mini Rookie, Mini, X30 Master en X30 Super Shifter) op zondag aan de beurt waren op de Karting des Fagnes International Raceway.

  • In X30 Senior was Elie Goldstein, titelverdediger in de X30 Senior klasse (14-30 jaar), heer en meester. Goldstein kon na een mooie strijd met Sam Balota in de eerste ronde als leider wegrijden en de overwinning binnenhalen. Balota, vicekampioen van vorig jaar, kon het seizoen starten met een tweede plaats, nadat hij in de finale kon afrekenen met Rivaldo van Westlaken, die het ganse weekend in de kopgroep zat. 
  • Kimmy Abraham opende dan weer het bal in de X30 Junior. De vijfde in de X30 Junior klasse vorig jaar, bevestigde dit weekend dat hij tot de favorieten gerekend mag worden in de X30 Junior klasse (12-15 jaar) voor dit seizoen. Abraham won de finale met brio op een doornatte piste. Nathanaël Den Hondt, tweede in zowel de manches als de finale, is één van de mooie verrassingen van het weekend!
  • Baas leidt de Nederlandse trippel in mini series. De Nederlander Jason Bralic, die de oefensessies domineerde, kon het voordeel behouden na de kwalificatiesessies ondanks een stevige tegenstand van zijn landgenoot Roberto Baas.  De twee jongens konden elk een manche op hun naam schrijven. In de finale ging Roberto Baas ging meteen in de aanval en stevende af op een duidelijke overwinning,
  • De Mini Rookie klasse (7-10 jaar), een nieuwe categorie in het IAME Series Benelux landschap, bood de ganse dag een prachtig duel aan tussen Gilles Herman en Edouard Godfroid. De jonge beloften behaalden elk een overwinning in de kwalificatiemanches. In de finale kon Herman winnen na een slipper van Godfroid.
  • Matteo Raspatelli, vicekampioen in 2020, is vastberaden om revanche te nemen tijdens dit seizoen in de X30 Super Shifter klasse.  In Mariembourg toonde de man uit Sambreville duidelijk zijn ambities met een beste tijd tijdens de oefensessies, de leiding na de kwalificaties en de autoritaire overwinning in de finale. 
  • Het weer speelde een rol in verscheidene categorieën, maar in de finale van de X30 Master klasse gooide het de ganse finale door elkaar. Thierry Delré koos voor regenbanden in de hoop zijn moeilijk weekend goed te maken. En dat was een goede keuze, hij kon slechts als 11de op de startgrid de finale aanvangen, maar hij nam vanaf de eerste ronde het commando over. Twintig minuten later reed hij als eerste voorbij de geblokte vlag.
error: Alert: Content is protected !!