Home > Electric > Divers > Rallycross: RX2e voor Race of Champions

Rallycross: RX2e voor Race of Champions

© 2021 MPA Creative

De nieuwe electrische RX2-wagen, RX2e genaamd en ontwikkeld door OMSE en QEV Technologies, zal in 2022 ingezet worden voor de Race of Champions. Dat nieuws werd eerder deze week officieel bekend gemaakt.

De klasse RX2e zal dit seizoen tijdens zes wedstrijden te zien zijn als supportrace van het FIA Wereldkampioenschap rallycross en de openingsmanche is normaal voorzien voor het circuit van Spa Francorchamps en dat tijdens het weekend van 22 en 23 mei.

Onder meer onze landgenoot Guillaume De Ridder kon de wagen reeds duchtig testen zoals u hier op onze pagina’s kan lezen. Met die test vertoeft De Ridder trouwens in goed gezelschap, want ook drievoudig wereldkampioen Johan Kristoffersson voelde de wagen al aan de tand waarna hij duidelijk maakte erg onder de indruk te zijn. De Zweed is in 2022 vast van plan mee te dingen naar de overwinning in ROC.

Kevin Eriksson en Anton Marklund, landgenoten van Kristoffersson, testten de RX2e-wagen vorige week op ijs.
Eerste genoemde had volgende reactie : “Dit is een heel nieuwe wereld voor mij, ik wist niet wat te verwachten. Ik had nog nooit plaats genomen in een electrische race-wagen en slechts één keertje gereden met een normale electrische wagen voor op de weg. Maar deze voldeed aan al mijn verwachtingen, meer zelfs. Hoewel je enorm veel vermogen hebt is hij makkelijk te besturen.
Anton Marklund had een gelijkaardig verhaal: “Voor mij was het de eerste keer in een electrische rallycrosswagen. En ik was aangenaam verrast over het feit hoe makkelijk het was om met deze wagen te rijden. Ik miste de versnellingsbak totaal niet en de electrische motoren geven je de ganse tijd het vermogen.

De Race of Champions zal in 2022 plaatsvinden in het hoge Noorden op de bevroren Baltische zee en Andreas Eriksson, CEO bij OMSE, is alvast in de wolken: “Ik ben blij om te zien dat de RX2e al bevestigd is voor de Race of Champions op ijs en wil Fredrik Johnsson (president en mede-stichter van ROC, nvdr) danken om ons mee te betrekken in wat altijd al één van de hoogtepunten was van de motorsport kalender.”

You may also like
RX Internationaal: Elektrische toekomst voor De Ridder
RallyX Nordic: Net niet voor De Ridder
RallyX Nordic: De Ridder wint de vierde manche
RallyX Nordic: De Ridder meteen snel
error: Alert: Content is protected !!