Home > #Hoofdnieuws > Niet alle circuits bedreigd met sluiting

Niet alle circuits bedreigd met sluiting

Er is de laatste weken veel te doen om de mogelijke sluiting van het motorcrossterrein in Olmen. Echter dat hoeft geen voorbode te zijn van eenzelfde beslissing voor de autosportcircuits. Ten eerste beschikken Spa, Zolder en Mettet over de juiste infrastructuur om het geluid te meten en waar nodig bij te sturen en bovendien is niet iedere rechter even wereldvreemd, dat bewijzen twee arresten in Frankrijk.

In Nogaro heeft het Hof van Beroep van Agen een bewoner veroordeeld om 5.000 euro schadevergoeding te betalen aan de SEM (semi-overheidsbedrijf dat het circuit van Nogaro uitbaat), plus 1000 euro als kost van het hoger beroep. Natuurlijk respecteert het circuit van Paul-Armagnac in Nogaro, net als alle andere circuits in Frankrijk, de wettelijke normen. Dat is echter nog niet alles, want in Lédenon (Gard) verloren diverse bewonersverenigingen een beroep het circuit, ook over geluid. Autosport moet kunnen, maar binnen de wettelijke normen en met de juiste (technische) aanpak.

error: Alert: Content is protected !!