Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC: Dumas over nieuwe Glickenhaus LMH007

FIA WEC: Dumas over nieuwe Glickenhaus LMH007

De nieuwe Hypercar-categorie is de topklasse voor het FIA WEC en voor de 24 uur van Le Mans. Het is één van de twee nieuwe klassen voor prototypes ter vervanging van de LMP1-wagens. De reglementen zijn sterk veranderd, maar de wagens moeten nog wel een ronde van 3min30 in Le Mans kunnen rijden. De Glickenhaus LMH007 van Jim Glickenhaus is één van de nieuwe Hypercars die aan de start zal staan. Begin maart werden de eerst testen met de nieuwe wagen afgewerkt.

Foto’s: ©Motul

Romain Dumas, tweevoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans, is één van de rijders voor het aankomende FIA WEC seizoen. “De hypercar is eigenlijk een grote GT. Het extra gewicht vraagt veel evolutie en aanpassing van alles en iedereen in vergelijking met een LMP1. Ik heb persoonlijk nog nooit in een prototype gereden die meer dan 1000 kg weegt. Op technologisch vlak betekent dit ook dat we de remmen moeten herbekijken. Michelin heeft ook een nieuwe specifieke band voor deze categorie ontwikkeld. Daarnaast moeten de auto’s meer vertrouwen op de mechanische grip omdat we niet meer zoveel downforce hebben in vergelijking met een LMP1,” zei Dumas over de nieuwe LMH007 aan Motul.

Romain reed als eerste testrondjes op het circuit van Vallelunga in Italië. “Dit is de eerste test, dus het is moeilijk om echt veel over de auto te vertellen, maar ik ben erg verrast over de betrouwbaarheid. Normaal gesproken ben je bij een eerste test al blij als je vier of vijf ronden op een dag kunt rijden. Deze keer heeft hij gedurende twee volle dagen constant rondjes gereden,” liet Romain Dumas weten.

Jim Glickenhaus is op zijn minst een unieke man te noemen, de Amerikaan ontwikkelt zijn eigen raceauto’s. Ook Dumas is onder de indruk: “Jim Glickenhaus is een man die me echt doet denken aan Henri Pescarolo. Hij heeft dezelfde immense passie en toewijding voor de sport. Een niveau dat je gewoon niet ervaart bij een grote constructeur. Het is ongelooflijk om te zien dat hij de hele ochtend de tests hier in Vallelunga volgt, terwijl het voor hem midden in de nacht is in New York.”  

Het FIA WEC seizoen start hier in België, voor de start van het officiële seizoen vindt ‘de Proloog’ op Spa plaats. Op 1 mei wordt dan het startschot van het seizoen gegeven, met 6u van Spa-Francorchamps. Op 21 en 22 augustus zal de prestigieuze 24 uur van Le Mans gereden worden.

error: Alert: Content is protected !!