Home > #Hoofdnieuws > Le Mans Cup 2021: veel proto’s, weinig GT3’s

Le Mans Cup 2021: veel proto’s, weinig GT3’s

In de Le Mans Cup zien we dit jaar goed 31 wagens, waaronder maar liefst 24 LMP3’s. Op de deelnemerslijst vinden we ook een Belgische inbreng.

De Le Mans Cup is de eerste stap richting de 24 uur van Le Mans en het kampioenschap vindt nog steeds plaats in het voorprogramma van de European Le Mans Series en uiteraard onder de naam Road to Le Mans ook voor de 24 uur van Le Mans, dit jaar uitzonderlijk in augustus. Noteer overigens dat op de kalender de datum van Paul Ricard verschoven is naar 5 en 6 juni.

Opvallend is het overgewicht van de prototypes, met maar liefst 24 wagens. Onder de teams ook twee Belgische formaties, met name Mühlner Motorsport met twee Duqueine M30-D08, waarvan de rijders nog niet bekend zijn en uiteraard Motorsport 98 van rijder-eigenaar Eric de Doncker. Bijkomend is er de innovatieve H24 op waterstof waar we in principe Stoffel Vandoorne zouden zien. Kampioen Jean Glorieux en Tom Cloet staan vooralsnog niet op de deelnemerslijst.

Noteren we nog dat de GT3-klasse zeer zwak bezet is, met amper zes wagens waaronder een Mercedes AMG-GT3 van onder meer Wim Spinoy.

error: Alert: Content is protected !!