Home > Industrie > JESCO en Mercedes-Benz gaan samenwerken

JESCO en Mercedes-Benz gaan samenwerken

Veiliger verkeer, ook met elektrische en hybride wagens

Dankzij een partnership met Mercedes-Benz Retail Belgium breidt JESCO zijn stage- aanbod uit. Door doelgerichte rijvaardigheidstrainingen met elektrische en hybride wagens, leren deelnemers bewust omgaan met het specifieke rijgedrag van deze voertuigen. Onder meer de andere gewichtsverdeling en de geoptimaliseerde remeigenschappen worden extra onder de aandacht gebracht in de stages. Het vernieuwde Mercedes-Benz wagenpark van JESCO bevat nu alle types voertuigen om chauffeurs van personen- en bestelwagens veiliger te leren deelnemen aan het verkeer.

Bewuste chauffeurs in veilige auto’s.

Jaar na jaar bieden auto’s niet alleen meer comfort, ze worden ook steeds veiliger. Voor JESCO was het dan ook cruciaal om voor hun rijopleidingen een partner te vinden die uitgesproken investeert in het ontwerpen en produceren van betere, duurzame en veilige wagens. Hoge verwachtingen, die ruimschoots werden overtroffen door Mercedes-Benz Retail Belgium. Dankzij een unieke partnership overeenkomst met Mercedes-Benz kan er bij JESCO Auto Training School nu 100% ingezet worden op bewuster en gecontroleerd met moderne wagens omgaan. Om de risico’s in het verkeer te doen dalen, volstaat het immers niet om alleen de voertuigen veiliger te maken; ook de vaardigheden en het gedrag van de bestuurders leveren een substantiële bijdrage. Tijdens de stages, gegeven door een team van experten, ligt de focus dan ook op veilig en verantwoord rijden.

Elke auto is anders.

In de zoektocht naar een autobouwer was het voor JESCO belangrijk om een partner te vinden met een uitgebreid en volledig gamma aan hedendaagse wagens. Elk type voertuig reageert toch net iets anders, en dus was het cruciaal om naast benzine- en dieselwagens ook naar de toekomst te kijken.

Elektrische en hybride wagens hebben een andere gewichtsbalans. Bij de plaatsing van de batterijen wordt gezocht naar de ideale positie in functie van het zwaartepunt van de wagen. Anders ook dan bij een klassieke wagen, hebben Full-Electric auto’s bijvoorbeeld geen centrale motor. Genoeg redenen voor een team van ervaren rijschool instructeurs om deze specifieke rijeigenschappen te bestuderen en te verwerken in de nieuwe opleidingsprogramma’s.

Dankzij de samenwerking met Mercedes-Benz Retail Belgium kan JESCO nu deze hands-on trainingen aanbieden op alle types auto’s, ook elektrische en hybriden.

Veilig rijden loont.

Investeren in veiliger wegverkeer rendeert zowel voor particulieren als bedrijven. Beter leren autorijden vergt oefening. Door cursisten zelf te laten ervaren hoe een voertuig zich gedraagt in gevaarlijke situaties, kunnen we ze bij JESCO de juiste en vaak levensreddende reacties aanleren. Daarom focussen we ook op defensief rijden. Zo nemen chauffeurs bewuster deel aan het verkeer en kunnen we samen het aantal verkeersdoden verminderen. Dat is niet alleen waardevol voor gezinnen, het is ook belangrijk voor bedrijven.

Succesvolle ondernemingen beschouwen hun werknemers vaak als hun grootste kapitaal, en ze investeren dan ook jaarlijks aanzienlijke bedragen in de opleiding en groei van hun personeel. Door hen ook de kans te geven om te werken aan hun persoonlijke veiligheid via een Autoveiligheid cursus, stellen ze deze investering veilig. Omdat de JESCO- opleidingen officieel erkend worden, kunnen bedrijven via de KMO portefeuille aanspraak maken op 20 tot 30 % subsidie. Ook voor particulieren biedt een rijvaardigheidsopleiding financiële voordelen. Sommige verzekeraars verlenen korting op de verzekeringspremie voor bepaalde leeftijdscategorieën, na het volgen van een stage.

Over JESCO

JESCO, gelegen aan de A12 Antwerpen-Brussel in Boom, werd opgericht in 1973 door Mike Van Hooydonk vanuit de ambitie om het verkeer veiliger te maken door chauffeurs meer en betere controle te geven over hun voertuig. Door specifieke wagenbeheersing en rijvaardigheid trainingen aan te bieden op een speciaal daarvoor ingericht terrein wil JESCO bijdragen aan minder gevaar op de weg. Jaarlijks ontvangt JESCO meer dan 5100 inschrijvingen voor een training. De deelnemers zijn zowel particulieren als werknemers van bedrijven.

https://www.jesco.be

error: Alert: Content is protected !!