Home > F1 > Formule 1: keert Porsche terug naar F1?

Formule 1: keert Porsche terug naar F1?

Krijgen we een Porsche motor in een F1-bolide? Dat zal afhangen van de nieuwe motorregelgeving in de Formule 1. Vanaf 2025 zal er een verandering komen en daar kijkt Porsche al naar uit. Formule 1 werkt aan een groenere toekomst. Wellicht zal er ook in het motorcompartiment gekeken worden naar motor die dichter aansluit bij dat groene imago.

Foto: © Porsche

Het Duitse automerk is nu actief in de Formule E. De elektrische variant van Formule 1. De grote populariteit blijft echter uit voor de competitie. BMW en Audi beslisten al om de Formule E te verlaten en Porsche kijkt voorzichtig naar andere opties, zoals Formule 1.

De Formule 1 gaat ook de groene weg op. Zo wil het tegen 2030 CO2-neutraal worden. Daarom heeft de Formule 1 aangegeven dat synthetische en biobrandstoffen een belangrijk bestanddeel voor de krachtbron van de toekomst zullen zijn. Porsche doet al volop onderzoek naar synthetische brandstoffen voor onder meer de gewone wagenmarkt. De Duitse fabrikant volgde dan ook de meetings over de nieuwe krachtbronnen in F1. Enzinger, vicepresident bij Porsche Motorsport, liet dit weten aan BBC Sport: “Porsche en Volkswagen AG houden continu de altijd veranderende reglementen in alle relevante autosportklasses in de gaten. Dit is ook het geval met de nieuwe motor en aandrijflijn voor de Formule 1 vanaf 2025.

Tussen 2022 en 2024 mogen de krachtbronnen van de F1-wagens niet gewijzigd worden. Dat heeft de FIA beslist om kosten bij de teams te drukken. In 2025 komt er dan een nieuwe regelgeving en moeten de constructeurs een nieuwe krachtbron aan boord nemen. In 2022 verliest Red Bull de samenwerking met Honda. Na 2024 zullen ze dus zeker een nieuwe partner moeten zoeken. Porsche had al verkennende gesprekken met Red Bull, ook met Williams en McLaren is al gesproken.

Afhankelijk van de nieuwe regelgeving zien we in de toekomst misschien een Porsche in een Formule 1 wagen.

error: Alert: Content is protected !!