Home > #Hoofdnieuws > WRC Arctic KP9: Evans snelst, status quo vooraan

WRC Arctic KP9: Evans snelst, status quo vooraan

Aittajärvi is de rallyscène van de dag, want de 22,47 kilometer lange proef doet zowel dienst als voorlaatste en laatste proef van de Arctic Rally Finland 2021. In KP9 waren de verschillen zeer klein, met een snelste tijd voor Toyota-rijder Elfyn Evans, voor Kalle Rovanperä en Thierry Neuville. De jonge Fin pakte één tiende van een seconde op onze landgenoot extra en heeft nu 1,9 seconden bonus op Neuville. Leider Ott Tänak deed het rustig aan, maar blijft uiteraard vooraan.

Tänak houdt nog steeds 19,2 seconden over op Rovanperä en 21,1 op Neuville, wat maakt dat de Est zegezeker lijkt in Lapland. Bovendien spaarde hij zijn nagelbanden met het oog op de powerstage en de punten die straks rond het middaguur te verdienen zijn.

Achter de ex-wereldkampioen is de strijd om de podiumplaatsen leuk om volgen, maar ook het gevecht om de vierde en vijfde stek is spannend, met 3,6 seconden tussen Craig Breen (Hyundai) en Elfyn Evans (Toyota). De rest van de plaatsen in de top 10 lijkt vast te liggen, met Oliver Solberg als best of the rest, voor Takamoto Katsuta (Toyota), de Ford Fiesta-rijders Suninen en Greensmith en de leider in WRC2, Lappi in zijn Volkswagen.

Janne Tuohino start niet meer, de Finse gentleman driver viel deze nacht in zijn appartement en ontwrichtte zijn schouder…

De powerstage start om 12u18.

error: Alert: Content is protected !!