Home > #Hoofdnieuws > WRC Arctic: Cracco en Vermeulen beleven jongensdroom

WRC Arctic: Cracco en Vermeulen beleven jongensdroom

Terwijl Martijn Wydaeghe in Lapland Thierry Neuville naar het podium navigeerde, beleefden twee andere West-Vlamingen veel verder in het klassement de rally van hun leven. Pieter Jan Michiel Cracco en Jasper Vermeulen maakten aan het stuur van hun Skoda Fabia R5 een jongensdroom waar en ze stonden zondag aan de finish van de Arctic Rally Finland, de tweede manche van het WK en de enige echte sneeuwrally van het seizoen.

Pieter Jan Michiel Cracco en Jasper Vermeulen beleefden misschien wel de mooiste momenten uit hun rallycarrière. “Het was echt schitterend en we hebben ons erg goed geamuseerd en toch ook heel wat progressie gemaakt in de sneeuw”, blikt Cracco op de wedstrijd in Lapland terug. “Zoals we al wisten vooraf, dit is een totaal anders iets dan bij ons op asfalt rijden. We hebben de achterstand per kilometer sterk kunnen verkleinen en daar ben ik toch wel trots op.”

Op zaterdag zag het er even benard uit voor de West-Vlamingen, toen een bout van de versnellingsbak loste en de auto noodgedwongen naar de kant moest. “De mecaniciens hebben echter het euvel heel snel opgelost en op zondag hebben we dan onze weg kunnen verderzetten. En ik moet zeggen dat we zondag eens te meer genoten hebben.”

Pieter Jan Michiel Cracco en Jasper Vermeulen hebben nu een pauze, uiteraard te wijten aan de coronamaatregelen die geen rally toelaten, maar ze hopen dat begin mei het wel weer mogelijk is om aan rallysport te doen, een sport die organisatorisch veel weg heeft van wielrennen, wat wel toegelaten is. “Laten we hopen dat we de Wallonie kunnen rijden in mei en ik kijk vooral uit naar Ieper, in augustus, want onze grootste wedstrijd in België is nu ook een WK-manche. Het spreekt voor zich dat iedere Belgische rallyfan daar aanwezig zal willen zijn.”

error: Alert: Content is protected !!