Home > Circuit > In een notendop: eenzitters

In een notendop: eenzitters

  • FIA F3 – Na de annulering van de eerste tests op Jerez, eind februari, volgt nu ook het bericht dat de voorseizoenstests van de Formule 3 op Barcelona (voorzien op 16 en 17 maart) worden uitgesteld. De reden zijn opnieuw de inreisbeperkingen voor “buitenlanders” door de Spaanse autoriteiten. Dat treft vooral de Engelse teams, zoals Hitech en Carlin, maar ook het Britse personeel dat bij diverse teams aan de slag is.

  • FIA F3 (bis) – Het Zwitserse Jenzer promoveert de Roemeen Filip Ugran van de F4 rechtstreeks naar de FIA F3. Hij vervoegt er Calan Williams en Pierre-Louis Chovet.

  • F4 Spanje – De openingsmanche van het Spaanse Formule 4 kampioenschap, voorzien in het weekend van 11 april op de omloop van Jarama, werd afgelast. Het kampioenschap zou nu van start gaan in het weekend van 24 en 25 april op Spa-Francorchamps.

  • F4 Spanje (bis) – Het Spaanse kampioenschap ziet de komst van Oekraïenier Oleksandr Partyshev en van Guilherme Oliveira waardoor het aantal deelnemers nu op 20 komt. De voorlopige stand van zaken is Campos (met Alex Garcia, Pepe Martí, Sebastian Øgaard en Oleksandr Partyshev), Drivex (met Noam Abramczyk, Lola Lovinfosse, Branden Lee Oxley, Enzo Scionti en Maksim Arkhangelskii), FA Racing by Drivex (met Enzo Trulli en Guilherme Oliveira), Formula de Campeones (met Quique Bordás en Dani Maciá), MP Motorsport (met Rik Koen, Suleiman Zanfari, Gil Molina, Dilano Van’t Hoff en Manuel Espirito Santo) en tenslotte Teo Martín (met Jorge Campos‍ en Filip Jenic‍‍).

  • F4 Italië – In het Italiaanse F4 kampioenschap vullen de zitjes zich verder. In de afgelopen week bevestigde Sebastian Montoya zijn verlenging bij Prema terwijl de Rus Nikita Bedrin zich bij Van Amersfoort onder dak zette. De Portugees Pedro Perini blijft bij DR Formula terwijl de Italiaan Francesco Simonazza het in eigen land houdt met een overeenkomst met BVM. Daarmee zijn dan al 18 deelnemers bekend.
error: Alert: Content is protected !!