Home > #Hoofdnieuws > WRC Arctic: taal origine van het probleem bij Neuville en Wydaeghe?

WRC Arctic: taal origine van het probleem bij Neuville en Wydaeghe?

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe zijn het WK goed gestart met een podium in de Monte-Carlo, maar er blijft wat ‘ruis’ zitten op de communicatie tussen de rijder en corijder. Na iedere proef zaterdagvoormiddag liet Neuville verstaan… dat hij niet altijd alles goed verstaat.

Foto: © Hyundai Motorsport

Thierry Neuville heeft wat meer uitleg gegeven over het ‘probleem’: “Martijn zijn moedertaal is niet het Frans en ik begrijp niet altijd alles wat hij zegt, als dat dan gebeurt voor een bocht, is dat zeer vervelend. Zeker als je weet dat er hier om tienden van een seconde wordt gevochten. Iedere keer dat je moet ‘liften’ verlies je wat tijd. Er is ook heel wat motorgeluid in onze Hyundai en het timbre van de stem van Martijn helpt daar dus niet bij. We zijn echter niet ontevreden over de wedstrijd tot dusver en gaan aan het probleem blijven werken. In de laatste proef van de dag was de wagen misschien iets te zacht en dat heeft ons ook wat tijd gekost.

Neuville is natuurlijk gewend aan het Frans van Nicolas Gilsoul die wel Franstalig is. Neuville is zelf Duitstalig en dat maakt het alleen nog complexer.

error: Alert: Content is protected !!