Home > #Hoofdnieuws > WRC Arctic KP8: Neuville pakt zijn eerste, Ogier verliest 20 minuten

WRC Arctic KP8: Neuville pakt zijn eerste, Ogier verliest 20 minuten

In de Arctic Rally Finland lijkt Hyundai het laken naar zich toe te trekken. Thierry Neuville won de slotproef in Lapland op onwaarschijnlijke wijze en komt terug tot op amper 1,8 seconde van de tweede plaats in handen van Kalle Rovanperä. Vooraan blijft Ott Tänak stevig leider met 24,1 seconden op de jonge Fin en 25,9 op Thierry Neuville. Morgen resten er ons nog twee proeven.

Foto: © Hyundai Motorsport

Thierry Neuville reed een kanontijd en nadert tot op 1,8 seconde van de tweede plaats, die in handen blijft van Kalle Rovanperä in de Toyota Yaris WRC. Onze landgenoot was dan ook niet langer ontevreden: “maar we zijn er nog niet, we moeten nog verbeteren. Ik heb nu wel meer vertrouwen en het gaat dus beter. Bovendien hebben we onze banden goed ‘beheerd’ doorheen deze lus en kon ik aanvallen tot het einde.” Neuville kan dus morgen voor een dubbel zorgen voor zijn Koreaanse werkgever.

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe maken duidelijk progressie en kunnen morgen een tweede podium op rij behalen, mogelijk zelfs een tweede plaats. Het duo zal zeker nog enige tijd nodig hebben om perfect te functioneren, maar in Lapland laten ze toch zien zich met de wereldtop te kunnen meten.

Ogier KO

Craig Breen is in zijn Hyundai nog steeds vierde, met een tiental seconden voor op Elfyn Evans in de Toyota.

Sébastien Ogier zal alvast weinig punten scoren in Lapland, want de leider in het WK ging op enkele meters van de finish van de weg en bleef goed 20 minuten in een sneeuwmuur vastzitten. De Franse Toyota-rijder komt uiteraard morgen we weer aan de start. Dat maakt meteen dat Oliver Solberg (Hyundai) nu stevig zesde is, met 7,6 seconden bonus op Katsuta (Toyota). Teemu Suninen en Gus Greensmith zijn achtste en negende voor M-Sport Ford. Esepekka Lappi leidt in WRC2 en is tiende algemeen met zijn VW Polo GTi R5.

error: Alert: Content is protected !!