Home > #Hoofdnieuws > WRC Arctic KP6: Tänak zijn vijfde, Neuville op virtueel podium

WRC Arctic KP6: Tänak zijn vijfde, Neuville op virtueel podium

KP6, Mustalampi 2, de opener van zaterdagnamiddag was opnieuw de technische proef op het meer en opnieuw was de winst voor Hyundai. Ott Tänak haalde het met twee tienden van een seconde op Thierry Neuville en anderhalve seconde op de beste Toyota-rijder, Kalle Rovanperä. Tänak heeft nu 25 seconden bonus op de jonge Fin en 24,9 op Neuville die derde is.

Foto: © Hyundai WRC

In de strijd om de podiumplaatsen deed Thierry Neuville een zeer goede zaak. Onze landgenoot heeft nu bijna 20 seconden bonus op Elfyn Evans (Toyota) en nog belangrijker, Neuville ging voorbij aan zijn teamgenoot Craig Breen. Neuville staat dus op het voorlopige podium, al relativeert hij zelf: “Ik heb misschien te veel van mijn banden gevergd. We gaan moeten kijken of ik in de twee volgende proeven nog voldoende grip zal hebben.” En de ‘studs’ hebben inderdaad te lijden op de uitgereden, bevroren ondergrond van de proeven die een tweede maal verreden worden. Opgepast dus!

Breen is nu vierde op acht seconden van Neuville. Oliver Solberg (Hyundai) is zesde, voor Sébastien Ogier (Toyota). Zij volgen op 1min02 en 1min10.

In WRC2 leidt Lappi, terwijl Adrien Fourmaux en Renaud Jamoul (Ford) opgaven. Het M Sport duo raakte vast in een sneeuwmuur.

error: Alert: Content is protected !!