Home > #Hoofdnieuws > WRC Arctic KP5: Tänak halverwege stevig leider

WRC Arctic KP5: Tänak halverwege stevig leider

We zijn halverwege de Arctic Rally Finland, na inderdaad amper vijf proeven. De wedstrijd blijft ons op idyllische beelden trakteren en de strijd vooraan is nog zeker niet beslecht. Ott Tänak won nipt die vijfde proef en heeft halverwege een bonus van 23,6 seconden op de eerste van de Toyota-rijders, Kalle Rovanperä. Craig Breen is in zijn Hyundai derde op 28,9 seconden van de Estse leider.

Foto: © WRC Hyundai

Thierry Neuville mist toch wat vertrouwen en onze landgenoot ziet Elfyn Evans naderen in de strijd om de vierde plaats tot op 2,6 seconden. Bovendien moest Neuville de jonge debutant bij Hyundai, Oliver Solberg voorlaten in KP5. “Ik ben enorm geconcentreerd om de nota’s te verstaan en moet soms trager rijden door de problemen met die nota’s. Ik ben echter professioneel en doe mijn werk verder”, was de commentaar van de Belg aan de finish van de laatste proef van de ochtendlus. Overigens komt Evans ook stevig dichter bij Craig Breen die voorlopig nog derde is, maar Neuville volgt op 5,8 seconden van zijn Breen en Evans volgt op 8,4 seconden van het podium.

Achter de top 5 is de strijd ook leuk om volgen, met amper drie seconden tussen Solberg (Hyundai), Katsuta (Toyota) en Ogier (Toyota), terwijl Suninen (Ford) als negende de rol stilaan moet lossen. Gus Greensmith, de tweede M Sport-rijder sluit de top 10 af. Deze namiddag wordt een identieke lus verreden als deze voormiddag. Lappi leidt in zijn VW in WRC2.

error: Alert: Content is protected !!