Home > #Hoofdnieuws > WRC Arctic KP4: Toyota voor het eerst, Neuville blijft ‘grumpy’

WRC Arctic KP4: Toyota voor het eerst, Neuville blijft ‘grumpy’

KP4 in de Arctic Rally Finland was goed voor 20 razendsnelle kilometers in de bossen ten noorden van Rovaniemi. De Toyota Yaris had het moeilijk op de trage, technische openingsproef van vandaag, maar op de snelle wegen lijkt de Japanse WRC het veel beter te doen. De beste chrono was voor Elfyn Evans, voor Kalle Rovanperä en Sébastien Ogier, een top 3 voor Toyota dus. Leider Ott Tänak maakte een kleine fout en de verschillen vooraan zijn dus kleiner geworden.

Foto: © Toyota

Toyota boven dus in KP4 en vooraan heeft Tänak nog 21,2 seconden bonus op de jonge Kalle Rovanperä, de eerste Toyota-rijder. Craig Breen (Hyundai) is nu derde op 22,4 seconden, voor Neuville die 29,2 seconden moet toegeven op zijn teamgenoot. Thierry Neuville zag KP-winnaar Elfyn Evans 4,5 seconden naderen, tot op 8 seconden, en onze landgenoot blijft zeer ‘grumpy’ over wat er in de auto gebeurd: “Ik moet me enorm concentreren, dit was geen enorm goede proef.

Achter de top 5 is de strijd ook leuk om volgen, met goed zeven seconden tyssen Katsuta (Toyota), Solberg (Hyundai), Ogier (Toyota) en Suninen (Ford).


error: Alert: Content is protected !!