Home > #Hoofdnieuws > WRC Arctic KP3: hattrick voor Tänak

WRC Arctic KP3: hattrick voor Tänak

De tweede dag van de Arctic Rally Finland startte met een 24,43 lange Mustalampi proef op een trainingscentrum, zuiver ijs en sneeuw dus. Onder een schitterende ochtendzon was leider Ott Tänak in zijn Hyundai weer het snelst, ditmaal voor zijn teamgenoten Thierry Neuville en Oliver Solberg. De top 3 blijft ongewijzigd, maar Tänak loopt wel uit en Neuville komt dichter bij de plaatsen twee en drie.

Thierry Neuville was vreemd genoeg ontevreden: “Het was een eerste proef, maar we hebben nog steeds heel wat problemen met de intercom. Ik mis de helft van zijn woorden…” Mads Ostberg, consultant voor WRC wijdt het probleem aan de toon van de stem van de corijder, uiteraard verschillend bij iedere persoon. Volgens de Noor zal Neuville moeten wennen aan de nieuwe manier van werken. Neuville is overigens nog steeds vierde, op 4,7 seconden van Kalle Rovanperä (Toyota) en 7,2 seconden op Craig Breen. WK-leider Ogier volgt als negende op bijna een minuut.

error: Alert: Content is protected !!