Home > #Hoofdnieuws > FE Diriyah: Frijns op pole, geen tijd voor Mercedes en Venturi

FE Diriyah: Frijns op pole, geen tijd voor Mercedes en Venturi

Tijdens de tweede ronde van de Diriyah ePrix, is het Robin Frijns (Envision Virgin) die vanop polepositie mag starten. Sérgio Sette Câmara (Dragon) en Sam Bird (Jaguar) nemen de tweede en derde plaats in. Mercedes en Venturi mochten niet uitrijden na de crash van Mortara eerder vandaag.

Foto: © FIA Formula E

Na de crash van Edoardo Mortara (Venturi) op het einde van de derde vrije trainingen, heeft de FIA beslist om de wagens met een Mercedes aandrijflijn aan de kant te houden voor verder onderzoek. Hierdoor konden Venturi en Mercedes zich niet kwalificeren. Venturi laat ondertussen weten dat een probleem met de remmen aan de oorzaak van de crash zou liggen. Mortara werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Beide teams moeten nu bewijzen dat hun wagens veilig zijn, om te mogen deelnemen aan de race. Ook André Lotterer (Porsche) wist zich niet te kwalificeren na zijn crash tijdens de vrije trainingen.

De tweede nachtrace van het wereldkampioenschap wordt deze avond gereden om 18u03. U kan de race volgen bij Europsort en RTBF.

You may also like
FE Rome: Vandoorne wint na spannende race
FE Rome: Cassidy op pole voor ronde 4
FE Rome: Vergne wint na start en finish achter safetycar
FE Rome: Stoffel Vandoorne op pole
error: Alert: Content is protected !!