Home > #Hoofdnieuws > FE Diriyah: Bird behaalt overwinning na rode vlag

FE Diriyah: Bird behaalt overwinning na rode vlag

De tweede ePrix van het seizoen startte met een mooi duel tussen Sam Bird en Robin Frijns (Envision Virgin) voor plaats 1, maar uiteindelijk was het Bird die met de overwinning ging lopen na een neutralisatie van de race. António Félix da Costa (DS Techeetah) sluit de top drie af nadat zijn teamgenoot, Jean-Éric Vergne, teruggezet werd naar een twaalfde plaats omdat deze zijn tweede, verplichte attack mode niet had genomen.

Foto’s: © Twitter / Jaguar Racing / FIA Formula E

De eerste uitvaller van de race was Jake Dennis (BMW). Hij kwam halverwege de race in aanvaring met Pascal Wehrlein (Porsche). De Brit werd de muur ingeduwd door Wehrlein wat hem een gebroken vooras opleverde. Waarna de race even verderging onder gele vlag. Het voorval leverde de Wehrlein een drive through penalty op.

Neutralisatie van de race

Maximilian Günther (BMW) verremde zich in bocht 4, waarna hij in contact kwam met Tom Blomqvist (NIO333). Blomqvist wist na een spin nog verder te rijden, maar voor Günther was de strijd gestreden. Om voorlopig nog onduidelijke redenen, zijn ook Buemi (Nissan), Evans (Jaguar) en Lynn (Mahindra) gestopt. Het enige wat we nu weten, is dat de wagen van Lynn ondersteboven in de zelfde bocht de muur in ging. De race werd rood afgevlagd omdat hij uit de wagen bevrijdt moest worden. De Brit is bij bewustzijn en wordt overgebracht naar het ziekenhuis.

Onze landgenoot, Stoffel Vandoorne, startte vanop de 22ste plaats nadat hij niet mocht deelnemen aan de kwalificaties. Hij kreeg later nog een 10s stop and go penalty voor technische inbreuken. Hij eindigde op de dertiende plaats. Edoardo Mortara (Venturi) nam niet deel aan de race, zijn wagen was niet op tijd gerepareerd na de crash eerder deze dag.

De volgende ePrix van het seizoen wordt gereden in Rome op 10 april.

Uitslag Round 2 Diriyah © FIA Formula E

error: Alert: Content is protected !!