Home > #Hoofdnieuws > WRC Arctic KP1: Tänak en Hyundai starten sterk

WRC Arctic KP1: Tänak en Hyundai starten sterk

31,05 kilometer op sneeuw en ijs, dat was het voorgerecht voor de deelnemers aan de Arctic Rally Finland. Ott Tänak profiteerde van zijn goede startpositie, na zijn opgave in de Monte-Carlo, en zette meteen de snelste tijd neer. Hyundai pakte net niet de volledige top 3 in het winterse Lapland.

Foto: © WRC

Sébastien Ogier en Elfyn Evans ondervonden meteen dat openen op dergelijke ijzige wegen met veel verse sneeuw geen cadeau is. Ogier kreeg maar liefst 22,7 seconden voor de broek van Ott Tänak, de snelste van de Hyundai-rijders. Achter Tänak vervolledigden Craig Breen (Hyundai, +3,6) en Kalle Rovanperä (Toyota, +10,6) de top 3. Thierry Neuville startte behoorlijk goed met een vierde tijd op 12,4 seconden van zijn Este teamgenoot. Pierre-Louis Loubet werd mooi zesde in zijn privé Hyundai i20 WRC, achter Toyota-rijder Elfyn Evans. Ogier werd negende.

Ik heb toch nog heel wat moeten vegen, ik had ook wat moeite om een constant ritme te vinden”, vertelde Neuville na de finish. “Ik denk niet dat mijn tijd voldoende zal zijn om de mannen achter mij af te houden.”

Om 17u38 volgt de tweede passage van Sarriojärvi.

error: Alert: Content is protected !!