Home > #Hoofdnieuws > FE Diriyah: Nyck de Vries op pole

FE Diriyah: Nyck de Vries op pole

Nadat Nyck de Vries (Mercedes) tijdens beide vrije trainingen de snelste tijd kon neerzetten, stond hij ook helemaal bovenaan tijdens de kwalificaties. Na een spannende superpole bij zonsondergang haalde hij dan ook de polepositie binnen. Pascal Wehrlein (Porsche) vult de eerste rij aan na een knappe kwalificatie. René Rast (Audi) zal starten vanop de derde plek.

Foto: © FIA Formula E

Landgenoot Stoffel Vandoorne (Mercedes) zal starten vanop de 15e plaats. Sérgio Sette Câmara (Geox Dragon) kon geen tijd neerzetten nadat hij zich verremde en de wagen in de muur parkeerde. Nico Müller (Geox Dragon), Tom Blomqvist (NIO 333) en Nick Cassidy (Envision Virgin) zagen hun kwalificatietijd geschrapt omdat deze gezet werd onder gele vlag. Robin Frijns (Envision Virgin) wist zich niet te kwalificeren. Tijdens de tweede vrije trainingen eindigde hij in de vangrail, waarna McLaren besloot de batterij te vervangen.

De allereerste nachtrace van het elektrische wereldkampioenschap start straks om 18u03.

You may also like
FE Rome: Vandoorne wint na spannende race
FE Rome: Cassidy op pole voor ronde 4
FE Rome: Vergne wint na start en finish achter safetycar
FE Rome: Stoffel Vandoorne op pole
error: Alert: Content is protected !!