Home > Industrie > Tom Boonen met Iconic Cars invoerder Donkervoort

Tom Boonen met Iconic Cars invoerder Donkervoort

De aanstelling van een nieuwe Official Donkervoort Dealer laat zien dat de vraag naar Donkervoort, de enige 2G-supercars op de markt, groeit. Iconic Cars in Zandhoven is vanaf heden officiële dealer voor België, naast de al bestaande dealers in Parijs, München, Düsseldorf en Genève.

Iconic Cars is opgericht door de ervaren ‘automan’ Steve Lismont en voormalig wereldkampioen wielrennen Tom Boonen. Het bedrijf heeft een toepasselijke naam als je bedenkt dat Donkervoorts de enige supercars ter wereld zijn die zijdelingse krachten van 2G aankunnen en verkocht tot nu toe de exclusiefste hypercars ter wereld. Nu het bedrijf de zesde Donkervoort-dealer in Europa is geworden, komen daar nieuwe Donkervoorts bij, maar ook exemplaren die al in handen van een andere liefhebber zijn geweest. Ook voor service is de nieuwe dealer het juiste adres; vanaf Zandhoven worden auto’s daarvoor getransporteerd naar Donkervoorts headquarters in Lelystad.

Dit is groot nieuws voor ons, want het verbetert ons netwerk in Noord-Europa,” zegt Denis Donkervoort, managing director van Donkervoort Automobielen. “Natuurlijk hebben we onze thuisbasis in Lelystad en de vestiging in Düsseldorf, een volledige dochteronderneming, maar met Iconic Cars wordt de groep van onafhankelijke dealers weer een stuk sterker.”

“We zijn blij dan we liefhebbers en bezitters van Donkervoorts in België nu beter kunnen bedienen, temeer omdat we zulke gerespecteerde en innovatieve experts op het gebied van luxemerken als partner hebben. We zijn blij Tom Boonen te kunnen verwelkomen, die als Donkervoort-rijder al vijf jaar deel uitmaakt van onze extended family. Hij gelooft zozeer in ons product, dat hij zijn eigen tijd en geld nu investeert om ook een deel van onze toekomst te worden.

De 40-jarige Boonen, vrijwel zeker de één van de beroemdste sporters van België, heeft een lange geschiedenis als het aankomt op discipline en competitiviteit, maar staat ook bekend om zijn sportiviteit. Zijn carrière op twee wielen bracht hem onder meer vier overwinningen in Parijs-Roubaix, drie zeges in de Ronde van Vlaanderen en zes etappezeges in de Tour de France. In 2017 wendde hij zich tot raceauto’s, maar een liefhebber is hij al veel langer — als eigenaar van een Donkervoort GTO-RS en als enthousiaste deelnemer aan Donkervoort trackdays.

Ik heb nu een aantal jaren een Donkervoort en ik geloof in dit merk. Niemand anders maakt een auto die je zo betrekt bij het rijden en zo direct is als een Donkervoort,” zegt Boonen. “Om de officiële dealer voor België te worden is een enorme eer en we kunnen niet wachten om het enthousiasme verder uit te dragen.”

Iconic Cars heeft op dit moment meerdere Donkervoorts op voorraad, waaronder een D8 GTO-40, een D8 met Cosworth-motor en diverse oudere modellen. Bovendien is er een D8 GTO-JD70 in bestelling, die naar verwachting in juni wordt geleverd. De nieuwe Belgische dealer is van plan om dit jaar (als de coronamaatregelen het toestaan) aanwezig te zijn op de meeste trackdays van Donkervoort, te beginnen met die op Spa-Francorchamps (27 maart).

error: Alert: Content is protected !!