Home > #Hoofdnieuws > FE 2021: Vandoorne positief naar start seizoen

FE 2021: Vandoorne positief naar start seizoen

Met de start van het zevende Formule E-seizoen over enkele dagen, kruipt ook Stoffel Vandoorne weer in zijn Mercedes-EQ Formule. Onze landgenoot sloot het voorbije seizoen als vicekampioen af en is dus zonder meer één van de kandidaten op de titel, de eerste overigens die de naam wereldkampioen zal krijgen.

Foto: © Mercedes-EQ Formule E

De elektrische raceserie voor formule-auto’s kreeg in de aanloop naar het seizoen de status van wereldkampioenschap en heet nu voluit het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap. Het Mercedes-EQ Formule E-team gaat zijn tweede ABB FIA Formule E seizoen in en dat van 25 tot en met 27 februari in Saoedi-Arabië.

Stoffel Vandoorne heeft al twee races achter de rug dit seizoen, maar dan in de LMP2-klasse van de Asian Le Mans Series op de omloop van Dubai. De West-Vlaming verlengt zijn verblijf in het Midden-Oosten met de eerste races van het seizoen 2021 van de Formula E en klinkt positief:

“Het is een fijn gevoel om te weten dat we weer aan de slag gaan. De adrenaline, de druk en de spanning voor een race kunnen gewoon niet worden gereproduceerd tijdens de winterstop. Dat komt alleen als je bij het team bent en je je voor de race voorbereidt. Ik kijk er echt naar uit om die kick weer te voelen, vooral omdat we voor het eerst een nachtrace in de Formule E zullen betwisten. Het zal zeker voor wat bijkomende uitdagingen zorgen. Al met al ga ik het weekend in met positieve gevoelens. Ik vind de omloop erg leuk, want het is één van de meest uitdagende op de Formule E-kalender. Tegelijkertijd heb ik hier in het verleden een aantal goede resultaten behaald. Hopelijk kunnen we daarop voortbouwen en het seizoen 2021 met twee goede resultaten beginnen.

error: Alert: Content is protected !!