Home > Electric > Formule e > FE 2021: het wereldkampioenschap begint dit weekend

FE 2021: het wereldkampioenschap begint dit weekend

Dit weekend gaat, na enkele maanden uitstel, in Saudi-Arabië het zevende seizoen van de ABB Formula E van start. Speciaal dit jaar is, dat dit het eerste seizoen is dat de FE als een wereldkampioenschap door het leven gaat. Een tweede unicum tijdens dit zevende seizoen is dat we voor het eerst in de geschiedenis van de FE een nachtrace zullen kennen. In tegenstelling tot de voorbije jaren, zullen meerdere teams met de opstelling van seizoen 6 blijven rijden om dan later dit jaar naar een upgrade over te stappen. Het belooft dus een spannend seizoen te worden.

Foto © FIA Formula E

De eerste races in Diriyah worden gereden op vrijdag 26 en zaterdag 27 februari. Deze gaan telkens van start om 18u03 en dit voor 45min + 1 ronde. U kan het WK live volgen bij RTBF Auvio en op Eurosport 2. Stoffel Vandoorne (Mercedes) zal ook dit seizoen strijden voor onze Belgische kleuren.

Lees hieronder nog even de, voorlopig, volledige kalender na;

You may also like
FE Diriyah: Frijns op pole, geen tijd voor Mercedes en Venturi
FE Diriyah: snelste tijd voor Frijns tijdens vrije trainingen
FE Diriyah: Nyck de Vries haalt eerste overwinning binnen
FE Diriyah: Nyck de Vries op pole
error: Alert: Content is protected !!