Home > Historic > Circuit > In een notendop: Peter Auto – WorldSBK – Trophee Rally Alpine

In een notendop: Peter Auto – WorldSBK – Trophee Rally Alpine

  • Historic (1) – De “Dix Milles Tours du Castellet”, openingsmanche van het Peter Auto historic racing seizoen 2021 en voorzien van 26 tot 28 maart, wordt naar een latere datum gezet. Het is een gevolg van de reisbeperkingen die doorheen Europa en in Frankrijk gelden en die het deelnemersveld, waarvan de meesten “buitenlanders” zijn, treffen.

  • Historic (2) – Aan de andere kant komt er dan wel een nieuwe wedstrijd, de Nogaro Historic Grand Prix, een organisatie van Peter Auto, van 23 tot 25 juli. Het wordt de 61ste Grand Prix van Nogaro.

  • WorldSBK – In navolging van MotoGP schuift ook de Nederlandse manche van het WK Superbike van 23-25 april naar een latere datum in juli. Grote evenementen zijn in Drenthe nog verboden tot 1 juni en dus zal de WorldSBK wedstrijd doorgaan van 23 tot 25 juli 2021. Het seizoen gaat in principe van start in Portugal, in het weekend van 7-9 mei.

  • Rally FFSA – De opener op onverhard (Terre des Causses) mag dan in het Franse rallykampioenschap al geannuleerd zijn, voor het asfalt kampioenschap is er beter nieuws. Alpine kondigde eindelijk de start aan van de lang verwachte Trophée Alpine Rally, een cup voorbehouden aan de gelukkige eigenaars van een A110 R-GT. Er komen vijf manches, waarvan de eerste de Rally d’Antibes is aan de Côte d’Azur, van 12 tot 15 mei. (foto: ©alpine)
error: Alert: Content is protected !!