Home > Rallycross > BK > BK RX: Een C2 voor Steve Otzer

BK RX: Een C2 voor Steve Otzer

Steve Otzer deelde begin 2021 op sociale media foto’s van zijn nieuwe wapen voor het Belgische kampioenschap rallycross, meer bepaald voor de klasse Super1600. In die klasse is Otzer overigens nog steeds regerend kampioen na het behalen van de titel in … 2019. De reden kent u wel. Maar wie is Steve Otzer?

Foto: © Steve Otzer

Van circuit naar karting
Ik ben begonnen als circuit-piloot. Tussen 1989 en 1999 kwam ik eerst aan de start met een Citroën AX, dat werd later een ZX van hetzelfde merk. Ik nam aanvankelijk deel aan de Carglass Cup, en later ook aan de Touring Cup.
Daarna stortte ik me op een nieuwe passie, met name karting. Daar werd ik vijf maal kampioen en toen begon ik ook kartmotoren te prepareren voor andere teams. En wat begon als een hobby groeide uit tot het bedrijf “O.S. Engine Development”
.”

En daarna via autocross naar rallycross
In die tijd sleutelde ik ook al aan een eigen verlaagde Kever met Hayabusa motor en daarmee kwam ik vanaf 2005 in actie in autocross. Vervolgens kwam er, nog steeds in autocross, een PML-Sprinter 2WD en een Zedec-sprinter 4WD, telkens met Hayabusa motor. Met die wagens kon ik drie maal Europokal-kampioen worden. Met de laatste, de Zedec, kwam ik enkele malen aan de start in rallycross en dan kreeg ik de smaak van deze discipline goed te pakken.
En dus vanaf 2016 begon ik met een Citroën Saxo in de klasse Super1600 van rallycross. Het eerste jaar reed ik slechts enkele wedstrijden en in 2017 nam ik deel aan het volledige kampioenschap en werd ik meteen vice kampioen. De Saxo, die heel het seizoen een toonbeeld van betrouwbaarheid was, liet me in de steek in de slotwedstrijd. In 2018 streed ik zowel in het Nederlandse als het Belgische kampioenschap en kon ik in beide de titel veroveren. De C2 was nog niet klaar in 2019 kwamen we ook toen aan de start met de Saxo. En opnieuw lukte de titel
.”

De C2 is klaar, nu nog wedstrijden
“2020 werd dan een bizar jaar en dus kijken we vooruit voor 2021. De Citroën C2 is eindelijk afgewerkt. Het duurde wat langer, maar de wagen werd dan ook helemaal door onszelf opgebouwd in de tijd die nog restte naast het werk dat wordt verricht voor klanten. Ik ben naast het feit dat ik uitbater ben van PCA-garage Linden Motors ook actief in mijn firma O.S. Engine Development & Metal Works. Daar bouw ik onder meer frames, FIA gekeurde rolkooien en motoren voor klanten.
De C2 zelf is identiek aan die van de C2’s uit het Franse kampioenschap Super1600, bestuurd door Jimmy Terpereau en Maximilien Eveno.
Het doel is deel te nemen aan het nationale kampioenschap en als het binnen de budgettaire mogelijkheden past zou ik graag één of twee wedstrijden in Euro RX rijden.
Maar ik vrees dat het in de eerste plaats afwachten wordt wat de mogelijkheden zijn, Corona, weet je wel.”

You may also like
BK RX: Maasmechelen sluit het seizoen af
BK RX: BK Rallycross was te gast in Valkenswaard
BK RX: Dagwinst voor Van Den Branden, Bex, Lambers en Verkuringen
BK Rallycross: Duivelsbergcircuit maakt zich op voor seizoensfinale
error: Alert: Content is protected !!