Home > #Hoofdnieuws > WRX: WRC promotor gaat ook WRX doen

WRX: WRC promotor gaat ook WRX doen

De FIA maakte vandaag officieel de promotor voor het FIA Wereldkampioenschap rallycross bekend. Aan het eind van vorig seizoen begon de zoektocht naar een nieuwe promotor nadat IMG te kennen gaf einde 2020 ermee op te houden.

Foto: © FIAWorldrallycross 2020

Het is de World Rally Championship Promoter Group dat een akkoord heeft met de FIA om het Wereldkampioenschap rallycross te promoten vanaf dit jaar. De kersverse WRX-promotor heeft een overeenkomst voor meerdere jaren en verwerft zo de commerciële en media rechten. Als onderdeel van de samenwerking engageert de nieuwe promotor zich om te investeren in het wereldkampioenschap en de ontwikkeling van de toekomstige electrificatie van rallycross. De groep is uiteraard ook promotor van het WRC.

Vanaf 2021 lanceert rallycross het FIA RX2e-kampioenschap , het allereerste FIA-kampioenschap voor elektrische rallycross. We herinneren u eraan dat het seizoen normaal begint in ons land, op het circuit van Spa Francorchamps en dat tijdens het weekend van 22 en 23 mei.

Peter Bayer, FIA secretaris-generaal voor Sport: “We zijn verheugd om samen te werken met WRC Promoter terwijl we bouwen aan een baanbrekende elektrische toekomst voor het FIA World Rallycross Championship. De FIA ​​en WRC-promotor hebben een gemeenschappelijke visie bereikt over hoe ze kunnen samenwerken ten behoeve en de groei van rallycross. Onze teams werken aan een langetermijnovereenkomst en we kijken ernaar uit om te beginnen met werken aan het kampioenschap van 2021 en naar de beweging van de sport naar een stralende, duurzamere en groenere toekomst. We hebben een aantal jaren intensief met het bedrijf samengewerkt als promotor van het FIA World Rally Championship en we verwachten dat ze dezelfde energie en dynamiek zullen geven aan de promotie van rallycross. ”

Jona Siebel, Managing Director, WRC-promotor: “World Rallycross staat aan de vooravond van een innovatieve en baanbrekende toekomst. We zien een sterk groeipotentieel op alle gebieden en WRC Promoter is verheugd om voorop te lopen in een serie gericht op duurzame technologie en e-mobiliteit. Rallycross zorgt voor adembenemende spanning en sensatie en we zullen nieuwe fundamenten bouwen om een ​​boeiend en vooruitstrevend platform te creëren voor ons wereldwijde publiek en partners.

You may also like
WRX 2021: Wat u nog moet weten
WRX: Nürburgring officieel geannuleerd
WRX: Johan Kristoffersson al kampioen?
Euro RX: afsluiters op de Nürburgring
error: Alert: Content is protected !!