Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: bijna compleet

WorldSBK: bijna compleet

Loris Cresson maakt binnenkort zijn debuut in het WK Superbike. De deelnemerslijst is ondertussen quasi compleet en ook de andere series binnen de WorldSBK weekends kennen hun deelnemers. Een kort overzicht.

(foto: ©worldsbk.com)

Het seizoen gaat in principe van start in het weekend van 23 to 25 april met gelijk een “thuiswedstrijd” voor Cresson: de TT in Assen. Hij zal bij Pedercini de beschikking krijgen over een volledig nieuwe Kawasaki ZX10 RR voor een seizoen dat hoogstwaarschijnlijk weer in het teken zal staan van de gooi naar een nieuwe titel door “mister Superbike” Jonathan Rea en de fabrieks-Kawasaki. Twee gaatjes nog in het veld, bij het MIE Honda Racing team. De volledige deelnemerslijst vint u terug HIER

De Supersport klasses

De kleinste klasse in de Superbike weekends, de WorldSSP300, ziet zoals steeds een gigantisch peloton aan rijders (42..!), met een aardig deel aan Nederlandse deelnemers. Wereldkampioen Jeffrey Buis verdedigt met MTM Kawasaki zijn titel en hij zal zonder twijfel opnieuw enkele “oude” tegenstanders op zijn weg vinden, namelijk zijn ploeggenoot Koen Meuffels en Ana Carrasco op de Kawasaki Ninja 400 van Provec, om maar een paar namen te noemen. Onder de inschrijvingen zijn er op dit ogenblik geen landgenoten.

Heel wat rijders schoven door naar de Superbikes en dat betekent dat 2021 wellicht een open jaar wordt voor de titel bij de Supersports. Het kampioenenteams Evan Bros. WorldSSP sturen Steven Odendaal op zijn eentje het veld in. Zijn belangrijkste tegenstanders worden wellicht Philipp Oettl en Can Öncü voor Kawasaki Puccetti Racing en de terugkerende Jules Cluzel (GMT94 Yamaha) en Randy Krummenacher (EAB Racing Team). Ook in deze klasse geen Belgen.

WorldSSP 300:
de deelnemerslijst voor de World Supersport 300 vindt u HIER
WorldSSP:
De deelnemerslijsten voor World Supersport vindt u HIER

error: Alert: Content is protected !!