Home > Moto > Internationaal > Moto: jonge Belgen naar Northern Talent Cup

Moto: jonge Belgen naar Northern Talent Cup

De Northern Talent Cup (NTC) heeft zojuist de entry list voor het seizoen 2021 bekendgemaakt: twee jonge Belgische piloten maken deel uit van de selectie, Noa Cuypers en Lorenz Luciano. Ze voegen zich bij de beste jonge talenten uit Noord-Europa om de Belgische driekleur te vertegenwoordigen in een competitie die hen uiteindelijk naar het hoogste wereldniveau kan leiden.

(persbericht)


Noa Cuypers (rechts op de foto) werd geboren op 23-11-2004 en woont in Chaumont-Gistoux in Waals-Brabant. Noa begon op 4-jarige leeftijd met motorrijden op een Yamaha PW 50. In 2019 stapte hij over naar pure snelheid, een passie die hij van zijn vader heeft overgekregen. Als die-hard fan van de discipline rijdt hij zoveel mogelijk op zijn Yamaha R3, voornamelijk op het Jules Tacheny Circuit in Mettet maar ook in Spanje, waar hij tijdens de winter van 2019-2020 deelnam aan zijn eerste races.

Lorenz Luciano (links op de foto) werd geboren op 08/05/2004 en woont in Carnières in Henegouwen. Hij schitterde tijdens zijn deelname aan het eerste seizoen van de NTC, klom 3x op het podium en eindigde als 2de overall. De Belgische Motorrijders Bond (BMB) vergiste zich niet en kende hem afgelopen december de Beloftevolle Jongere trofee 2020 toe.

Samen vormen Noa Cuypers en Lorenz Luciano het Junior Black Knights-team en treden ze in de voetsporen van de Black Knights, de beste Belgische pure snelheidrijders van dit moment, namelijk Barry Baltus in Moto2 en Xavier Siméon in het FIM Endurance Wereldkampioenschap. Noa Cuypers en Lorenz Luciano werden uitgekozen door een multidisciplinaire jury die zowel de oprichters van de Belgian Motorcycle Academy als coaches en de teammanager van het Junior Black Knights-team in 2020 èn 2021, Pierre Gillion, samenbracht. Didier Frérot, voorzitter van de FMWB, is enthousiast: “We zijn verheugd vast te stellen dat DORNA de twee kandidaten die we hen voorstelden voor de NTC, net als in 2020, overneemt, bovendien voor een land van onze omvang. Het is een positief signaal dat het traject opgericht in het kader van de Belgian Motorcycle Academy zijn rol van talentscout en ook van begeleiding naar kampioenschappen van hoog internationaal niveau vervult. We zullen de evolutie van onze twee Junior Black Knights van dichtbij volgen en wensen hen veel succes tijdens het hele seizoen.

De Northern Talent CUP, een springplank naar competities van wereldklasse

De Northern Talent Cup (NTC), gecreëerd door DORNA, de promotor van MotoGP ™, werd in 2020 opgericht en maakt deel uit van het Road to MotoGP ™ -programma. Het is bedoeld om rijders uit Noord- en Centraal-Europa de kans te geven hun droom te verwezenlijken om motorrijder op het hoogste niveau te worden. De beste talenten die tijdens het NTC-seizoen werden gespot, vergroten inderdaad aanzienlijk hun kansen om vervolgens te worden overgenomen in de Red Bull Rookies Cup of de FIM CEV Repsol, waardoor ze nog dichter bij de MotoGP ™ komen.

In 2021 telt de Northern Talent Cup 14 races verdeeld over 7 data. De eerste tests staan ​​gepland voor het weekend van 17 en 18 april in Oberschleben, Duitsland. De NTC wordt betwist op een identieke machine voor alle piloten, namelijk een KTM 250 RC4R.

error: Alert: Content is protected !!