Home > #Hoofdnieuws > Daytona 24: Cadillac op pole, Vanthoor tweede in GTD

Daytona 24: Cadillac op pole, Vanthoor tweede in GTD

Na de Monte-Carlo op rallywegen is het komend weekend tijd voor één van de echte uithoudingsklassiekers op circuit, waarvan de eerste 24-uurseditie in 1966 plaats vond. De plaats van afspraak is dus Daytona en de polepositie voor de wedstrijd werd voor het eerst bepaald door een race.

Foto: © Imsa

De winst in die race was voor de Action Express Racing Daytona van Felipe Nasr en Pipo Derani. Zij haalden het voor de Mazda RT24-P van Harry Tincknell en Oliver Jarvis. Deze wagens starten komende zaterdag op de eerste startrij van 59ste editie van de wedstrijd in Florida.

In GTLM, niet verrassend, verzekerde Corvette Racing zich van de dubbel, met Nick Tandy-Alexander Sims voor Jordan Taylor-Nicky Catsburg. In LM P2 pakten Ben Keating en Mikkel Jensen de polepositie aan het stuur van de PR1 / Mathiasen Motorsports Oreca 07.

De Belgen deden het ook goed, met een pole in LMP3 voor Mühlner Motorsport (Kranz-Hörr) en tweede plaats in TD voor Laurens Vanthoor. De Porsche van Jan Heylen strandde op plaats negen.

error: Alert: Content is protected !!