Home > #Hoofdnieuws > Monte-Carlo 2021: met Belgische winnaars!

Monte-Carlo 2021: met Belgische winnaars!

Uiteraard was er de derde plaats van Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe in de Monte-Carlo, maar er stonden ook landgenoten op het hoogste podium. Tim Van Parijs en Kurt Heyndrickx maakten een levendroom waar, niet alleen door te starten en te finishen in de meeste bekende rally ter wereld, maar vooral door hun klasse te winnen. Bovendien deden ze dat met een auto van een Belgisch team en eindigden hun teamgenoten Benoit Verlinde en Jochen Claerhout, in een identieke Renault Clio RS Line knap tweede.

Een WK-rally, dat betekent dikke WRC-wagens die voor de overwinning strijden, maar ook een vijftal andere klassementen, waaronder de kleinste klasse, de RC5.

Moeilijkste rally ooit

Onze klasse was stevig bezet, met veel lokale rijders die het parcours beter kennen dan wij”, legt winnaar Tim Van Parijs uit. “Maar al snel voelden we dat we goed in het ritme zaten en dat de nieuwe Clio echt goed is. We konden dus voortdurend strijden om de podiumplaatsen in de klasse en we reden zaterdagavond naar een plaats in de top 50, heel belangrijk, want zo waren we zeker van deelname aan de slotdag. Die slotdag was aartsmoeilijk, met alle weersomstandigheden in de beide proeven. Er waren wat droge stukken, er was ijzel, sneeuw, vochtige stukken, gewoon alles wat een rally kan bieden. De mensen van de streek hadden het over de moeilijkste editie in jaren. We hebben geen grote risico’s meer genomen en de zege veilig gesteld. Ik denk echt dat dit de moeilijkste rally was die ik ooit gereden heb. Anderzijds ben ik echt gelukkig en de sfeer in ons team was super, we hadden onderling geen geheimen voor elkaar en hebben elkaar geholpen waar het kon. Ook een dikke pluim voor de technische crew van Pieter Tsjoen, want de auto was altijd fantastisch, er is letterlijk geen enkel probleem geweest.

error: Alert: Content is protected !!