Home > #Hoofdnieuws > Monte-Carlo 2021 KP12: Neuville op podiumkoers

Monte-Carlo 2021 KP12: Neuville op podiumkoers

De deelnemers kregen meteen een zeer moeilijke proef voor de wielen geschoven op de slotdag van de 89ste Monte-Carlo. Er lag geen sneeuw tussen Puget en La Penne, maar een fijne ijslaag maakte het zeer verraderlijk. Thierry Neuville startte sterk in zijn Hyundai, kon profiteren van een lekke band van Kalle Rovanpera (Toyota) en is nu echt op podiumkoers.

Foto: © Hyundai Motorsport/Toyota Gazoo WRC

De winst in de proef was echter Sébastien Ogier die nu 21 seconden bonus heeft op teamgenoot Elfyn Evans en 1min09 op Neuville. Dani Sordo (Hyundai) heeft nog amper 30 seconden achterstand op Rovanpera in de strijd om plaats vier.

Belangrijk, de drie Yaris hebben zes nagelbanden mee, de beide Hyundai vier nagelbanden en twee zachte banden. KP13 zou volledig besneeuwd zijn.

Noteren we nog dat diverse tijdstraffen waren, met onder meer vijf seconden voor Thierry Neuville en Dani Sordo en tien voor Kalle Rovanpera voor het afsnijden van het parcours in KP4/7. De volgende proef vandaag is om 10u08.

error: Alert: Content is protected !!