Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: eenzitters

In een notendop: eenzitters

  • TRS – Shane van Ghisbergen, in Australië wereldberoemd omwille van zijn talenten in de Supercars, heeft zijn stempel gedrukt op het openingsweekend van de Toyota Racing Series in Hamptons Down, Nieuw-Zeeland. Van Gisbergen won alle drie de races en maakte er nog een spektakelstuk van. Nadat net voor de start in de laatste race zijn brandblusser per ongeluk afging, moest hij vanuit de pits vertrekken. Maar dat weerhield hem er niet van om…de zege toch te pakken! Het is een uniek feit in d geschiedenis van de serie, net als het winnen van alle races op één weekend. (foto: toyota gazoo racing nz)

  • F4 VAE – In Abu Dhabi was er het tweede weekend van het Formule 4 kampioenschap voor de Verenigde Arabische Emiraten. Op vrijdag betekende de openingsrace van het weekend ook de tweede zege van Enzo Trulli voor het(Cram). Zaterdag was de afsluitende race voor Hamda Al Qubasi (Abu Dhabi Racing). Daar tussenin waren de tweede en de derde race in het Abu Dhabi weekend voor kampioenschapsleider Dilano Van ‘t Hoff en het Excel team. De Nederlander leidt nu comfortabel het kampioenschap met 163 punten, voor Trulli (130) en Al Qubasi (111).

  • F3 Asia – Ook Williams testrijder Roy Nissany zal deelnemen aan het Aziatische F3 kampioenschap. De Israëliet is daarmee de vierde F2 rijder die even een categorie lager zakt op zoek naar klasseringen en superlicentie-punten. We zien er ook Alessio Deledda (HWA), Guanyu Zhou (Abu Dhabi Racing-Prema) en Jehan Daruvala (Mumbai Falcons).

  • Indy & Lights – Linus Lundqvist tekende bij HMD Motorsports voor een seizoen in de Indy Light serie. In het “grote” Indycar kampioenschap werd taylor Kiel benoemd tot teamleider van Arrow McLaren SP.
error: Alert: Content is protected !!