Home > #Hoofdnieuws > Daytona 24: Cadillac op pole voor kwalificatierace, Belgen sterk

Daytona 24: Cadillac op pole voor kwalificatierace, Belgen sterk

Voor de eerste keer zal de startgrid voor de 24 Hours of Daytona (30-31 januari) worden bepaald door het resultaat van een 100 minuten durende kwalificatierace.

Foto: © IMSA

Felipe Nasr was het snelst in de kwalificatie voor die race, in de Cadillac van Action Express Racing die hij deelt met Pipo Derani, Mike Conway en Chase Elliott. De Braziliaan was nipt sneller dan de Mazda RT24-P van Oliver Jarvis en de Cadillac van JDC-Miller Motorsports met Tristan Vautier. De top 5 wordt vervolledigd door Kevin Magnussen (Chip Ganassi Racing Cadillac) en Filipe Albuquerque (Wayne Taylor Racing Acura ARX-05).

In LM P2 ging de polepositie naar Ben Keating met de Oreca 07 van PR1 / Mathiasen Motorsports. In GTLM pakte BMW de eerste startrij met Wittmann-Farfus-Krohn-Edwards voor de zusterauto van Glock-De Philippi-Eng-Spengler.

In GTD en LM P3 was er Belgisch succes met Mühlner Motorsport op pole in LMP3 en de Wright Motorsports Porsche van Jan Heylen in GTD. De Porsche van Laurens Vanthoor was zesde. De race start zondagavond om 20u05.

error: Alert: Content is protected !!