Home > Electric > Divers > Trophée Andros: Dubourg als leider naar slotweekend

Trophée Andros: Dubourg als leider naar slotweekend

In Lans en Vercors werd het voorlaatste weekend van de Trophée Andros 2020-2021 afgewerkt. De Fransman Jean-Baptiste Dubourg kon zijn leiderspositie in Elite Pro handhaven en mag met 25 punten voorsprong naar het slotweekend in Val Thorens.

Dubourg begon prima aan het weekend door op vrijdag te winnen in Elite Pro met zijn Renault Zoé van DA Racing. Nicolas Prost, teamgenoot van Dubourg, werd tweede. Yann Ehrlacher (Dupessey AS01) vervolledigde het podium. Op zaterdag was de winst voor Nathanaël Berthon met de Peugeot e208 terwijl Nicolas Prost opnieuw beslag kon leggen op de tweede plek. Ehrlacher werd opnieuw derde en Jean-Baptiste Dubourg moest vrede nemen met de zevende plaats, maar kan alsnog als leider naar Val Thorens. Yann Ehrlacher is met een achterstand van 25 punten de dichtste achtervolger.

In de klasse Elite behaalde Clémentine Lhoste een mooie dubbel met winst op vrijdag èn zaterdag aan het stuur van een Peugeot 208. Op vrijdag werd Sylvan Pussier tweede, op zaterdag viel die eer te beurt aan Gérald Fontanel. Die laatste is ook leider en telt 21 punten voorsprong op Pussier.

Ook onze landgenoot Enzo Ide was er weer bij in Lans en Vercors. Ide nam deel in Elite Pro èn Elite. Op vrijdag behaalde Ide met een Nice Metropole een mooie vijfde plek in de klasse Elite. In Elite Pro reed Ide met een DRP AS 01 met als opvallendste resultaat een zevende plek in de eerste reeks op vrijdag.

Volgend weekend staat de laatste meeting gepland in Val Thorens.

(foto’s B Bade)

You may also like
Trophée Andros: Dubourg kampioen
Trophée Andros: Dubourg verstevigt leidersplaats
Trophée Andros: Dubourg leider na Isola 2000
Trophée Andros: Aurélien Panis leidt openingsweekend
error: Alert: Content is protected !!