Home > #Hoofdnieuws > Opinie: een scheiding kent nooit winnaars

Opinie: een scheiding kent nooit winnaars

Eigenlijk is het een kroniek van een aangekondigde dood. Thierry Neuville heeft deze ochtend op een nogal vreemde manier laten weten dat Nicolas Gilsoul mag beschikken. De Waalse corijder reageerde verbaasd en laconiek met “Dat is dan zijn keuze” En het moge duidelijk zijn dat Martijn Wydaeghe een mooie kans krijgt als nieuwe co van Neuville, een kans die echter ook een vergiftigd geschenk kan zijn.

Wat er echt gebeurd is tussen de beide topsporters en meervoudige vicewereldkampioenen, zal misschien pas bij het neerpennen van de respectieve memoires duidelijk worden. Dat Gilsoul meer tijd met zijn familie wil doorbrengen of in het Belgische rallykampioenschap wil rijden, zoals hier of daar wordt geopperd, mag u bij de onzin zetten. Ook heeft Hyundai Motorsport Gilsoul niet bedankt voor bewezen diensten, maar wel Thierry Neuville zelf. Zonder uit de biecht te klappen, mogen we rustig stellen dat er tussen Neuville en Gilsoul een kloof gaapt als het gaat om sport- en levensfilosofie. Waar de één meer spiritueel is en onder meer zijn heil in duursporten zoekt, is de ander meer gericht op de levensfilosofie van fiscale paradijzen. Die kloof werd nooit overbrugd en leidde, vermoeden wij, tot de uiteindelijke breuk. Gilsoul geeft via de sociale media ook duidelijk aan dat het in de toekomst duidelijk ieder van zijn kant zal zijn; samen pinten drinken zal er de komende weken en maanden hoogst waarschijnlijk niet inzitten.

Deze scheiding kent ook geen winnaars, want waar Gilsoul op zoek naar nieuw werk moet, letterlijk, verliest Neuville tien jaar ervaring en vertrouwen op WRC-niveau. Wie de nieuwe corijder ook moge zijn, dat gat dicht je niet in een paar weken en mogelijk zelfs niet in een seizoen, een seizoen dat het laatste is voor Neuville bij Hyundai alvorens zijn contract afloopt. Dit jaar is het dus van moeten en net die druk ligt op de schouders van de man uit Sankt-Vith, maar ook op die van Martijn Wydaeghe. Moge de goden hun gunstig gestemd zijn, want de uitdaging is enorm.

Gilsoul heeft een schitterend palmares en verdient zonder meer zijn plaats in het WRC en wij hopen dan ook dat we onze landgenoot snel terug in de stoel rechts van een toprijder zien.

error: Alert: Content is protected !!