Home > #Hoofdnieuws > Le Mans Cup: Vandoorne met prototype op waterstof

Le Mans Cup: Vandoorne met prototype op waterstof

Opvallend nieuws uit het kamp van Stoffel Vandoorne, want MissionH24, het Franse project dat aan een prototype met een waterstofmotor werkt, zal in de toekomst een beroep doen op de diensten van onze landgenoot.

Vandoorne zal binnen het project met Norman Nato samenwerken en onder meer de Le Mans Cup rijden. Nato is een Franse rijder die voor ROKiT Venturi Racing in de Formula E racet, daar waar Stoffel het met Mercedes-Benz EQ Formula E Team doet. Nato en Vandoorne startten hun carrière beide samen in de Franse F4.

Stoffel Vandoorne: “Ik ben erg blij om het project MissionH24 en het H24Racing-team te vervoegen en ik bedank Jean-Michel Bouresche voor de geboden kans. Ik heb verschillende redenen om enthousiast te zijn: ten eerste is een deelname aan dit innovatieve programma dat bouwt aan de toekomst van de autosport, een kans voor iemand die innovatie belangrijk vindt. Het is ook leuk om met mijn vriend Norman Nato te werken. We waren op circuit al tegenstanders, maar nooit teamgenoten. We kunnen nu samen aan hetzelfde project werken, een project waar hij al twee jaar bij betrokken is: een wagen met een elektrische waterstofaandrijving competitief maken. Het is een sportieve en technologische uitdaging zoals ik ze graag heb. Ik kan niet wachten om achter het stuur van het nieuwe H24-prototype te kruipen!

Het duo neemt samen met twee andere rijders deel aan de Michelin Le Mans Cup 2021. Vandoorne zal naast de Formula E, de Asian Le Mans en het FIA WEC dus ook een deel van de Michelin Le Mans Cup 2021 rijden.

error: Alert: Content is protected !!