Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: F3-F2-W series

In een notendop: F3-F2-W series

  • FIA F2 – Zoals verwacht kondigde Red Bull de komst aan van Juri Vips en Liam Lawson bij Hitech GP. De Est en de Nieuw-Zeelander zijn onderdeel van het Red Bull Junior programma.

  • FIA F3 – Nog meer Red Bull steun in de FIA F3, waar de rijzende sterren uit de F4 het veld komen vervoegen. Er is eerst en vooral Ayumu Iwasa, de Japanner die het Franse F4 compleet domineerde in 2020. Hij gaat naar Hitech GP en rijdt er naast de ADAC F4 vicekampioen, de 15-jarige Amerikaan Jak Crawford. De Duitse F4 kampioen Jonny Edgar wordt door Red Bull dan weer gelogeerd bij Carlin. De 15-jarige Brit zou aanvankelijk naar Regional by Alpine gaan, maar die plannen werden herzien. De Deen Frederik Vesti blijft Mercedes Junior maar stapt wel over van Prema naar ART Grand Prix.

  • FIA F3 – De Brit Calan Williams blijft voor het tweede jaar op rij aan de slag bij Jenzer Motorsport in de FIA F3. Er is nog ruimte voor verbetering want in 2020 was een veertiende plaats zijn beste prestatie. Ook de Brit Olli Caldwell blijft in de F3 en maakt zijn terugkeer bij het PREMA kampioenenteam. Caldwell reed al in 2018 (in de F4) en 2019 (in Regional) voor de Italianen maar beslsite in 2020 in de F3 over te gaan naar Trident. Het leidde tot een matig jaar met slechts een 16de plaats als beste resultaat.

  • W Series – De dames in de W Series krijgen uiteindelijk vijf testdagen voor de aanvang van het seizoen (voorzien einde juni in Le Castellet). De tests zullen plaatsvinden in Valencia van 26 tot 30 april.
error: Alert: Content is protected !!