Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: F1-F3-F4-FIA

In een notendop: F1-F3-F4-FIA

  • F1 – Het wegvallen van de Australische Grand Prix effende de weg voor de wintertests van de F1 op Bahrein, van 12 tot 14 maart 2021.

  • Regional – Dino Beganovic zal voor Prema rijden in het Formula Regional European by Alpine. De 16-jarige Zweed, lid van de Ferrari Driver Academy, eindigde als derde in het Italiaanse F4 kampioenschap en zal ook een mini-campagne afwerken in de F3 Asia in afwachting van het “Europese” seizoen.

  • Formule 4 – De Fransman (met Finse roots) Marcus Amand maakt in 2021 zijn debuut in de Duitse F4 met R-Ace GP. De Europese kampioen OK-J karting van 2019 krijgt er Victor Bernier en Sami Meguetounif, de beste rookie uit de Franse F4 in 2020 naast zich.

  • Girls on Track – Deze week worden de finales afgewerkt van de FIA Girls on Track in Maranello. De winnares krijgt een ticket voor de Ferrari Driver Academy en een seizoen in de F4. Tussen de kandidates de 16-jarige Franse Doriane Pin, de Braziliaanse meisjes Julia Ayoub en Antonella Bassani, evenals de Nederlandse met Belgische roots, Maya Weug (geheel rechts, foto ©ferrari.com). Weug rijdt wel onder Spaanse licentie.

  • F3 Asia – Het nieuwe team Mumbai Falcon (uit de Indische X1 Racing League) neemt enkele wagens over van het Italiaanse Prema en zet die in voor Red Bull Junior Jehan Daruvala (F2 rijder voor Carlin) en Kush Maini (actief in de Britse F3) in de F3 Asia. De beide Indiërs gaan op zoek naar extra punten voor de FIA superlicentie en daarmee bevestigen zij ook hun toekomstige F1 ambities.
error: Alert: Content is protected !!