Home > Rally > Rallyraid > Dakar 2021: Peterhansel neemt optie op de eindzege

Dakar 2021: Peterhansel neemt optie op de eindzege

De winst in deze negende etappe, een lus rond de Saoedische stad Neom, was voor leider Peterhansel en co Baumel op hun Mini.

Het duo Serradori en Lurquin op hun Century buggy, waren op weg naar de dagzege toen een technisch mankement hun terugsloeg. Maar het belangrijkste van de etappe was wel dat Peterhansel en co Boulanger op hun Mini een bijkomende twaalf minuten pakten op achtervolger Nasser Al-Attiyah (Toyota). Daarmee neemt de Fransman nu wel een ernstige optie op de eindzege in deze Dakar. Giniel De Villiers (Toyota) mocht vandaag mee op het podium. In het algemeen klassement blijft Carlos Sainz (Mini), vandaag slachtoffer van een lekke band, wel op de derde plaats achter Peterhansel en Al-Attiyah.

error: Alert: Content is protected !!