Home > Industrie > Abarth: ondanks alles was 2020 opnieuw een succesvol jaar

Abarth: ondanks alles was 2020 opnieuw een succesvol jaar

Het was een succesvol jaar 2020 voor het merk Abarth, dat grote sportieve successen boekte in de rallysport en op het circuit, evenals commerciële successen met zijn nieuwste speciale serie.

(persbericht/bewerkt)

Luca Napolitano, verantwoordelijk voor de merken Fiat, Lancia & Abarth voor de EMEA-regio: “We zijn fier om voor het derde achtereenvolgende jaar de overwinning in de FIA R-GT Cup met de Abarth 124 rally binnen te halen – met name het door de Italiaan Andrea Mabellini gewonnen wereldkampioenschap Gran Turismo. De Italiaanse coureur won ook de Abarth Rally Cup 2020. Na drie kampioenschappen op rij te hebben gewonnen, blijft de 124 de te verslaan auto in de R-GT categorie, met meer dan 100 overwinningen. Ik wil ook Gabriele Minì feliciteren, een jong nationaal talent, veelbelovend voor de internationale autosport en de eerste Italiaan die het F4-kampioenschap van het land heeft gewonnen, evenals Jonny Edgar, winnaar van het Duitse F4-kampioenschap”.

De sportieve successen van het seizoen 2020

De promotie van jong talent maakt deel uit van de geschiedenis van Abarth. De racerij is altijd het beste en moeilijkste oefenterrein geweest om technologische oplossingen te testen en de prestaties en betrouwbaarheid te verhogen. Eén van de grote successen van vorig seizoen was de derde overwinning van het merk in de FIA R-GT Cup, gewonnen door de jonge Italiaan Andrea Mabellini, samen met Virginia Lenzi in een Bernini Rally-teamauto. Pure adrenaline was er ook in de “powered by Abarth” F4-kampioenschappen in Duitsland en Italië, met 18 verschillende winnaars op het podium. In Italië werd voor het eerst in zeven edities een Italiaan tot winnaar uitgeroepen: Gabriele Minì, amper 15 jaar oud. In het Duitse F4-kampioenschap was er de 16-jarige Brit Jonny Edgar. De rode draad door beide kampioenschappen is de 1,4-liter, 160 pk sterke Abarth T-Jet motor, die zijn prestaties en betrouwbaarheid heeft bewezen.

Succes en continuïteit

Ondanks de moeilijke situatie onderscheidde Abarth zich ook op commercieel vlak. De lancering van twee speciale series, elk beperkt tot 2000 stuks, de 595 Scorpioneoro en de 595 Monster Energy Yamaha, was een waar succes.

Abarth zal ook haar engagement in de racewereld consolideren door deel te nemen aan de Formule 4-kampioenschappen, met als doel deze winnende formule te exporteren naar de meest interessante buitenlandse kampioenschappen, zowel vanuit een sportief als een competitief standpunt. De samenwerking met particuliere rallyteams zal ook worden voortgezet in het kader van het project Abarth Customer Sport, met technische en technologische ondersteuning.

En last but not least vestigde de Abarth community een heus Guinness World Record: voor de Abarth Digital Day postten fan binnen een uur 868 foto’s van hun Abarth auto’s! Een record.

error: Alert: Content is protected !!