Home > #Hoofdnieuws > Monte Carlo 2021: met 84 deelnemers, waaronder veertien Belgen

Monte Carlo 2021: met 84 deelnemers, waaronder veertien Belgen

De Automobielclub van Monaco heeft de definitieve deelnemerslijst voor de Monte Carlo Rally gepubliceerd met 84 deelnemers. Er zijn tien WRC-wagens ingeschreven met vier Hyundai i20 WRC (Neuville, Tänak, Sordo en Loubet), vier officiële Toyota Yaris (Ogier, Evans, Rovanperä en Katsuta) en twee Ford Fiesta (Suninen en Greensmith). Er nemen ook heel wat Belgen aan de 89ste editie van de opener van het WK 2021 deel.

Aan Belgische zijde worden naast de titelverdedigers Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe nog heel wat andere landgenoten aan de start verwacht. Renaud Jamoul doet het als corijder van de jonge Fransman Adrien Fourmaux in een Ford Fiesta van M-Sport. Zij doen het in WRC2.

In WRC3 zien we Cédric De Cecco en Jérôme Humblet met hun Skoda Fabia. Cedric Cherain start ook, samen met Stéphane Prévot, eveneens in een Tsjechische auto en dus ook in WRC3, een klasse waar we ook Davy Vanneste en Kris D’Alleine met hun Citroën C3 zien starten.

Vreemde keuze

Opvallend Pieter Tsjoen zal ook in de Monte Carlo kiezen om niet in WRC3 te rijden en dus niet prioritair te zijn, ondanks het feit dat hij in Monza klaagde dat… hij achter de deelnemers moest starten die wel prioritair zijn. De verklaring zit in… zijn rijder, Kevin Abbring die in 2016 nog voor Hyundai in WRC reed en dus niet mag starten in WRC3. Vanaf 2022 zou het dat wel weer mogen.

Pieter Tsjoen Racing zal ook twee gloednieuwe Renault Clio Rally5 voor Tim Van Parijs en Kurt Heyndirickx enerzijds en Benoît Verlinde en Jochen Claerhout anderzijds inzetten.

De Monte Carlo start op donderdag 21 januari en eindigt zondag 24 januari.

error: Alert: Content is protected !!