Home > Rallycross > BK > BK RX: Bora zoekt en vindt circuits

BK RX: Bora zoekt en vindt circuits

Daags na het nieuws over de Britse rallycross-kalender geeft ook BORA (Belgian Off Road Association) een update over het samenstellen van een kalender voor het Belgische kampioenschap rallycross 2021. Een opdracht die zeker niet makkelijker wordt door de vraagtekens naast Covid.

Voor het Glosso-circuit in Arendonk is het immers wachten tot de nodige werkzaamheden achter de rug zijn en voor het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen is het dan weer wachten tot er een positieve uitspraak komt inzake de nodige vergunningen.

De volledige mededeling van BORA:

Beste sportvrienden

Allereerst wenst het RACB-BORA-team iedereen het beste toe voor 2021.

We hebben 2020 naar de geschiedenisboeken verwezen. Laat ons eerlijk zijn; de herhaling van deze geschiedenis is het laatste wat we willen.

De afgelopen maanden en weken is er hard gewerkt aan het samenstellen van een BORA RX kalender 2021 (*). Iedereen begrijpt dat deze opdracht, gezien de huidige situatie rond COVID-19, geen sinecure is.

Desondanks kunnen we rekenen op een positieve samenwerking met o.a. 5 Nations British Rallycross Championship, DRX Deutsche Rallycross Meisterschaft en NRV Nederlandse Rallycross Vereniging.

Uiteraard zijn we nog steeds onderhevig aan de corona-maatregelen uitgevaardigd door de diverse overheden. Concrete data kunnen we niet geven, maar we plannen alle wedstrijden in de periode mei-december 2021 (**)

Wat we wel al kunnen meedelen:
– De wedstrijden worden verreden op de volgende circuits; Circuit de Spa-Francorchamps (BEL), Estering Buxtehude (DEU) Eurocircuit Valkenswaard (NLD), Lydden Hill (GBR), Mettet (***) (BEL)
– Duivelsbergcircuit Maasmechelen en GLOSSO circuit Arendonk worden toegevoegd indien de nodige vergunningen zijn afgeleverd en/of werkzaamheden zijn voltooid.

* Onder voorbehoud van goedkeuring door FIA
** Onder voorbehoud van de geldende corona-maatregelen
*** Wedstrijd voorlopig enkel voor XC en XC Junior

Met vriendelijke groeten
RACB-BORA-team

You may also like
BK RX: Uitkijken naar 2021
BK RX: Duivelsbergcircuit gaat voor nieuwe vergunning bis
BK RX: X Cross Car wèl in Mettet
BK RX: BRCV geeft een stand van zaken
error: Alert: Content is protected !!