Home > Rallycross > DIVERS > RallyX Nordic: de voorlopige kalender voor 2021

RallyX Nordic: de voorlopige kalender voor 2021

Sinds vandaag kennen we de voorlopige kalender voor RallyX Nordic 2021, het Scandinavische kampioenschap rallycross zeg maar. Dat begint normaal in mei en na vier weekends kennen we de kampioen halfweg augustus.

Het wordt dus een compact seizoen waarbij de seizoensopener in het Deense Nysum gepland staat voor het weekend van 1 en 2 mei. De finale is voor het Zweedse Arvika tijdens het weekend van 15 augustus. Het tweede weekend gaat het naar het Zweedse Höljes tijdens het weekend van 16 mei. Enkel de locatie voor het weekend van 5 en 6 juni is nog niet bekend.

De eerste drie weekends worden telkens “double-headers” en het finaleweekend bestaat uit één wedstrijd, wat in totaal 7 wedstrijden oplevert.

Het voorbije seizoen zagen we enkele interessante namen sporadisch deelnemen in RallyX Nordic. Zo nam Johan Kristoffersson, recent opnieuw tot wereldkampioen gekroond in rallycross, deel aan enkele wedstrijden evenals onze landgenoot Enzo Ide. Verder zagen we begin juli in Höljes ook Timmy Hansen en onze landgenoten Thierry Neuville en Kobe Pauwels aan het werk.
We geven nog mee dat de Zweed Oliver Eriksson dit jaar kampioen werd in de klasse Supercars.

In Höljes en Arvika zal RallyX Nordic vergezeld worden door het Zweedse kampioenschap.

(foto RallyX Nordic)

You may also like
RallyX Nordic: Net niet voor De Ridder
RallyX Nordic: De Ridder wint de vierde manche
RallyX Nordic: Ide en De Ridder in Denemarken
Rallycross: kort internationaal nieuws
error: Alert: Content is protected !!