Home > Rallycross > DIVERS > WRX 2021: Wat u nog moet weten

WRX 2021: Wat u nog moet weten

De voorlopige kalender voor het FIA Wereldkampioenschap rallycross gaven we eerder al mee op onze pagina’s en hopelijk mogen we ons met zijn allen opmaken voor een min of meer normaal seizoen.

Ons land krijgt de seizoensopener, en die zal doorgaan op het circuit van Spa Francorchamps. Daar zullen we alle klassen aan het werk zien, met name het WK zelf uiteraard en daarnaast FIA Euro RX1, FIA RX2e en Euro RX3. Naar de namen Supercars of Super1600 moet u niet meer zoeken.
Elke klasse kreeg een nieuwe naam en die overlopen we even samen met u.

  • (Euro) RX1 : Dit is de nieuwe naam voor de Supercars. Die wagens ziet u in 2021 aan het werk in het wereldkampioenschap maar er is ook een FIA Europees kampioenschap voor deze klasse. In het WK werd de Zweed Johan Kristoffersson dit jaar kampioen, een Europese kampioen is er niet, er werden immers maar twee wedstrijden afgewerkt, maar de Zweed Oliver Eriksson leek goed op weg die titel binnen te halen.
  • RX2e : De klasse RX2 met de normale verbrandingsmotoren wordt vervangen door elektrisch aangedreven wagens, vandaar de “e” als achtervoegsel.
  • RX3 : Dit is de klasse voorbehouden voor de wagens die u zag rijden in de klasse Super1600. Onze landgenoot Kobe Pauwels heeft voor 2021 een volledig gepland in deze klasse en dat met een topwagen. Hij zal een Audi A1 van Volland Racing besturen en daarmee oefende hij recent met succes in een wedstrijd verreden op het Britse circuit Lydden Hill.

Op de agenda van de bovenvermelde kampioenenschappen die worden ingepland tijdens de weekends van het wereldkampioenschap :
Euro RX1
* 22-23 mei : Spa-Francorchamps
* 19-20 juni : Kouvola (Finland)
* 3-4 juli : Höljes (Zweden)
* 24-25 juli : Barcelona (Spanje)
* 4 – 5 september : Lohéac (Frankrijk)

RX2e
* 22-23 mei : Spa- Francorchamps
* 12-13 juni : Hell (Noorwegen)
* 3-4 juli : Höljes (Zweden)
* 24-25 juli : Barcelona (Spanje)
* 31 juli-1augustus : Nürburgring (Duitsland)
* 4-5 september : Lohéac (Frankrijk)

RX3
* 22-23 mei : Spa-Francorchamps
* 12-13 juni : Hell (Noorwegen)
* 3-4 juli : Höljes (Zweden)
* 21-22 augustus : te bepalen (Europa)
* 4-5 september : Lohéac (Frankrijk)

Wat het wereldkampioenschap en ook RX3 betreft, zijn nog twee locaties tot dusver onbepaald. Tijdens het weekend van 22 en 23 augustus staat er een wedstrijd in Europa gepland en op 15-16 oktober trekt het WK naar het Midden-Oosten of Azië.

You may also like
Euro RX: Kobe Pauwels in Super1600
WRX: Nürburgring officieel geannuleerd
WRX: Johan Kristoffersson al kampioen?
Euro RX: afsluiters op de Nürburgring
error: Alert: Content is protected !!